Naar inhoud

Evenementenloket is nieuwe stap in vereenvoudigde online dienstverlening stad Vilvoorde.

Op 1 maart 2018 lanceert stad Vilvoorde het evenementenloket: burgers, verenigingen en professionele organisatoren van evenementen kunnen hun toelatingsaanvraag via dit loket op een vlotte manier indienen.

 

Binnen één aanvraag worden geluidsvergunning, toestemming tot bezetting van het openbaar domein, parkeerverbod en rijverbod geregeld. Een sterke vereenvoudiging van de administratieve last, maar ook een overzichtelijke procedure voor alle aanvragers.

 

Het evenementenloket is echter meer dan enkel een platform om de nodige toelating te verkrijgen. Bezoekers van het loket krijgen ook een duidelijk overzicht van alle ondersteuning die stad Vilvoorde kan bieden. Bovendien maakt het burgers ook wegwijs in allerhande reglementering zoals rookverbod en sabam.

 

Uiteraard moet niet ieder tuinfeest in Vilvoorde via dit loket gemeld worden. De georganiseerde activiteit moet deels of volledig op het publiek terrein plaatsvinden of mogelijk voor overlast of extra hinder zorgen door bijvoorbeeld luide muziek, extra verkeer of veel bezoekers.

 

Schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden Johan Serkeyn: “Wij zijn blij en trots om deze module te kunnen lanceren. Het is een handige tool voor alle organisatoren in Vilvoorde: vrienden en buren voor hun straatfeest, de sportvereniging voor het voetbaltoernooi onder de brug, de fanfare voor de concertnamiddag op het plein, het jeugdhuis of de professionele organisator van het parkfestival, ... Wie iets wil opzetten in de openbare ruimte kan hier snel en overzichtelijk een aanvraag indienen en meteen de nodige vergunningen bekomen. Ik hoop dat dit loket het aantal feesten en evenementen in onze stad nog doet toenemen.”

 

Je kan alle informatie vinden op www.vilvoorde.be/evenementenloket .

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 01 maart 2018
Alle nieuws