Naar inhoud

Complexe herstellingswerken verkeersplateau Albert I-laan zorgen voor vertraging.

Rond de jaarwisseling werden de omwonenden van de Albert I-laan geconfronteerd met een verzakking van het wegdek ter hoogte van het verkeersplateau op het kruispunt met het Middelburgplein.

De aard van de verzakking deed vermoeden dat een onderliggend leidingdefect aan de oorzaak zou kunnen liggen. Daarom werd eerst een grondige inspectie van de ondergrondse installaties uitgevoerd.

 

Uit de inspectie is gebleken dat er wel degelijk een defect is aan de riolering die op deze locatie de Albert I-laan dwarst. Vooraleer de bovenbouw hersteld kan worden, moet dus eerst deze rioolstreng vernieuwd worden.

 

Aangezien de rioolbuis op erg grote diepte ligt, zal een gespecialiseerde aannemer de complexe herstellingswerken uitvoeren. Rioolbeheerder Aquafin is momenteel bezig met de aanstelling van deze aannemer. Verwacht wordt dat deze herstellingswerken in de loop van de maand juni uitgevoerd zullen worden.

 

Tot die tijd blijft de rijstrook richting Koningslo afgesloten en blijven dus ook de tijdelijke verkeerslichten gehandhaafd.

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 22 maart 2018
Alle nieuws