Naar inhoud

Proefproject schoolstraat Ledeganckstraat.

Op vraag van de basisschool Klim-Op start stad Vilvoorde met een proefproject om van de Ledeganckstraat een schoolstraat te maken. Deze doodlopende straat is één van de drie toegangen tot de school. De voertuigbewegingen van ouders die hun kinderen brengen en ophalen zorgt voor een hoge verkeersdrukte en gevaarlijke manoeuvres.

 

Door de aanwezigheid van een kiss&ride op de Hendrik I-lei kan de schooltoegang via de Ledeganckstraat zich door het invoeren van een schoolstraat vooral richten op fietsers en voetgangers. Het stadsbestuur plant immers de aanleg van een fietspad in de Willemstraat (Jan Frans).

 

Net zoals bij de Spiegelstraat en de Kerkstraat werkt de stad eerst met een proefproject dat van start gaat 16 april en loopt tot het einde van het schooljaar. Na positieve evaluatie kan de schoolstraat definitief ingevoerd worden. Auto’s kunnen nog steeds wegrijden tijdens de afgesloten momenten. De school staat zelf in voor het plaatsen en weghalen van het hek. De stad ondersteunt door het aanleveren van het hek en de nodige signalisatie.

 

Omwonenden ontvingen hierover de nodige communicatie. Na een positieve evaluatie wordt dit project definitief bestendigd vanaf september 2018.

 

De schoolstraat in de Ledeganckstraat geldt tussen 8 en 9 uur en tussen 15 en 16 uur. Op woensdag tussen 11.30 en 12.30 uur.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: maandag 09 april 2018
Alle nieuws