Naar inhoud

‘Broek renoveert!’ helpt bewoners wijk Broek hun woning op te knappen.

Broek renoveert! Stad Vilvoorde, provincie Vlaams-Brabant en een aantal organisaties slaan de handen in elkaar en starten in de wijk Broek met een project om elke eigenaar te helpen renoveren.

 

Eigenaars die interesse hebben om hun woning op te knappen of zelfs te renoveren, krijgen dankzij dit project geheel gratis deskundig advies van adviseurs die een vaste plaats in de wijk krijgen. Maar naast advies, wordt ook financieel de nodige ondersteuning gegeven. Zo betaalt de stad met steun van het Vlaams Gewest 75% van de kosten van renovatie aan de gevel terug, tot een maximum van 7 500 euro.

 

Voor eigenaars met onvoldoende budget om de woning te renoveren of voor wie een lening geen haalbare oplossing is, wordt er samen gezocht naar budget om de woning op een kwaliteitsvolle en energiezuinige manier te renoveren. In sommige gevallen wordt er door de provincie een budget tot 30 000 euro beschikbaar gesteld dat pas terugbetaald moet worden wanneer de woning van eigenaar wijzigt.

En zelfs tijdens de verbouwing voorziet ‘Broek renoveert!’ persoonlijke begeleiding.

 

Op 8 mei werd het project ‘Broek renoveert!’ gelanceerd in de Harensesteenweg 174. De weken nadien worden verschillende buurtbabbels georganiseerd waar bewoners de adviseurs kunnen ontmoeten. Zij geven met veel plezier meer informatie over dit project en over andere premies en energiescans.

 

Met deze actie willen we erover waken dat ook de oude kern van de wijk Broek mee opgewaardeerd wordt en zijn aansluiting niet verliest met de evolutie van Watersite. Samen met investeringen in de publieke ruimte en de bouw van een nieuw woonzorgcentrum Filfurdo willen we door de gezinnen te ondersteunen van deze oude arbeiderswijk een aantrekkelijk woongebied maken dichtbij het water.” aldus burgemeester Hans Bonte.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: dinsdag 08 mei 2018
Alle nieuws