Naar inhoud

232 foto's kleuren de straten van Vilvoorde.

De voorbije dagen werd het reeds duidelijk: houten panelen in het straatbeeld wezen erop dat er iets stond te gebeuren. Vandaag kan je in het handelscentrum van Vilvoorde een verzameling van 232 foto’s bewonderen. Van 15 september tot 15 oktober verandert het Vilvoords straatbeeld immers in een grote buitententoonstelling: Het Gelaat van de Straat. De buitententoonstelling kadert binnen het thema straatfotografie, in de breedste zin van het woord, en loopt van het station tot aan de Grote Markt.

 

De voorbije zes maanden werkte een groep Vilvoordenaars, op initiatief van de raad lokale economie, enthousiast samen om dit fotofestival op poten te zetten. “De raad lokale economie zag onmiddellijk het potentieel in dit project: een uitstekend initiatief om mensen naar het centrum van Vilvoorde te trekken en onze stad positief op de kaart te zetten. Zeker nu het handelscentrum volledig is vernieuwd en de Grote Markt weldra wordt ingehuldigd.”, stelt schepen voor leefmilieu, lokale economie en toerisme Viviane Schaessens.

 

Voorzitter van de jury André Thys is verheugd met het resultaat: “We kregen heel wat inzendingen toegestuurd. Met 232 foto’s van 58 fotografen kunnen we toch wel van een succes spreken. De jury heeft uiteindelijk een keuze moeten maken, maar ik denk dat iedere bezoeker zal merken dat ieder werk zijn plaats in het Vilvoords straatbeeld zeker heeft verdiend.”.

 

Ook schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden Johan Serkeyn is enthousiast: “De foto’s zijn stuk voor stuk prachtige interpretaties van hoe de fotografen ‘de straat’ interpreteren en geven je de kans om met een andere blik dagelijkse taferelen te bekijken. Dat de tentoonstelling verweven zit door het handelscentrum is een mooie manier om kunst tot bij de Vilvoordenaar te brengen. Zo zorg je ervoor dat kunst geen ver-van-mijn-bed-show is.”.

 

Projectontwikkelaar Imoya zette als sponsor graag de schouders onder ‘Het Gelaat van de Straat’. “Dit originele project met wandelparcours laat Vilvoordenaren en niet-Vilvoordenaren de stadskern op een fijne manier herontdekken. Het parcours loopt ook door de veelbelovende wijk tussen centrum, station en park – een prachtige buurt in wording, vlakbij de winkelstraten en het stadsgroen met een optimale bereikbaarheid met het openbare vervoer.” aldus Michel Vanstallen, CEO van Imoya.

 

Het fotofestival wordt op vrijdag 14 september 2018 officieel ingewandeld door een delegatie van het college van burgemeester en schepenen en genodigden. De winnaars worden na afloop van de wandeling bekendgemaakt tijdens de openingsreceptie van het fotofestival in het contactpunt van Imoya, Witherenstraat 14.

 

Meer info: www.hetgelaatvandestraat.be.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 13 september 2018
Alle nieuws