Naar inhoud

Vilvoorde 4 dagen in teken van 'Grand Opening' nieuwe Grote Markt.

Spectaculair feest luidt einde in van succesvolle centrumvernieuwing

 

De eindsprint naar de officiële opening van de nieuwe Grote Markt is ingezet. Vanaf 4 oktober is het vier dagen lang feest in het hart van Vilvoorde. Tijdens tal van activiteiten huldigt de stad het nieuwe marktplein op een gepaste manier in. Blikvanger wordt een spectaculaire geluid- en lichtshow die de gebouwen rond de Grote Markt en het nieuwe marktplein letterlijk in de spotlights zet. Op vrijdag 14 september werd het programma officieel voorgesteld door het schepencollege.

 

De heropening is beslist een historisch moment”, aldus Katrien Vaes, de schepen voor openbare werken, wijkzorg en groen. “In juli 2016 gingen de werken aan de markt van start met het archeologisch onderzoek. Ook de herinrichting van de Leuvensestraat (en de omliggende straten) was toen nog volop aan de gang. Nu, bijna 2,5 jaar later, is het einde wel echt in zicht. En dat willen we vieren. Samen met alle Vilvoordenaars. Het is immers dankzij hun input, medewerking en geduld dat de vernieuwing van het Vilvoordse stadshart zo’n succes is.

 

Centrum deel van grote stadsvernieuwing

De werken aan de Grote Markt maken deel uit van de Vilvoordse centrumvernieuwing. “En die werken waren echt noodzakelijk”, zegt de Vilvoordse burgemeester, Hans Bonte. “Onaantrekkelijke winkelstraten, scheve straatstenen, overal auto’s, … Het Vilvoordse stadscentrum was echt wel aan vernieuwing toe. Het stadsbestuur heeft dan ook het centrum aangeduid als een van de drie grote stadsvernieuwingsprojecten (naast Watersite en de stationsomgeving) die Vilvoorde op de kaart zullen zetten als aangename stad aan het water. Met het einde van de werken aan de Grote Markt geven we het centrum terug aan de Vilvoordenaar.”

De vernieuwde Grote Markt wordt een waar belevingsplein: “Dankzij onder andere de indrukwekkende luifel, de waterpartij, de lichteffecten maar zeker ook de ondergrondse parking is het een nieuwe place to be in Vilvoorde. Een aangename plaats dus waar je op één van de vele terrassen kan genieten”, benadrukt schepen voor leefmilieu, lokale economie en toerisme Viviane Schaessens.

 

Feestprogramma Grand Opening

En dat moet natuurlijk gevierd worden. “Van 4 tot en met 7 oktober staat Vilvoorde volledig in teken van de Grand Opening van de Grote Markt”, legt Johan Serkeyn, de Vilvoordse schepen voor burgerzaken, cultuur en feestelijkheden uit. “We starten op donderdagavond om 18 uur met de feestelijke opening van de nieuwe Grote Markt. Foodtrucks, muziek, een lichtspektakel, … het wordt echt een topavond. Iedereen, van binnen én buiten Vilvoorde, is dan ook meer dan welkom.”

Op vrijdag 5 oktober staan er vuurshows- en animaties op het programma, op zaterdag 6 oktober organiseert Studio Brussel een ‘Was het nu ’80 ’90 of 2000’-party en op zondag 7 oktober vindt er een video mapping op de gevel van De Met plaats.

 

Meer info over het programma: www.vilvoorde.be/grandopening

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: vrijdag 14 september 2018
Alle nieuws