Naar inhoud

Vilvoorde behaalt goed rapport "bereikbaarheid voor minder mobiele mensen".

Stad Vilvoorde is door provincie Vlaams-Brabant erkend als “toegankelijke gemeente”. Vilvoorde heeft zich het afgelopen jaar hard ingezet om op een tiental punten letterlijk en figuurlijk stappen vooruit te zetten.

 

Welke stappen heeft de stad zoal genomen? De aanpassing van parkeerplaatsen voor personen met een beperking aan het Heldenplein en de Portaelsstraat rond de kerk Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop. Ook de nieuwe ondergrondse parking van de Grote Markt heeft zes parkeerplaatsen gekregen die voldoen aan de wettelijke normen. Verder werden enkele stedenbouwkundige dossiers gecontroleerd op toegankelijkheid via advies vanuit Inter, expertisecentrum in toegankelijkheid. Daarnaast maakte stad kennis met de handige ‘on wheels app’ en zijn de zaken van 20 handelaars gescreend op toegankelijkheid. De tentoonstellingsruimte in het Tuchthuis rond de schilder Jean Portaels werd in mei en juni uitgerust met beeldenfluisteraars voor blinden en slechtzienden en ondertiteling van de reportages voor dove bezoekers.

 

De Vilvoorde adviesraad voor toegankelijkheid (VAT) nam deel aan een knelpuntwandeling  in het centrumgebied van Vilvoorde. Daaruit is een op te volgen monitoringstabel van het parcours gemaakt om de toegankelijkheid te verbeteren.

 

Het stadsbestuur wil ook na volgend jaar een “toegankelijke gemeente” blijven en zal zich inzetten om het 10-puntenplan verder uit te werken. Dankzij onze volgehouden inspanningen kan Vilvoorde zich 1 jaar toegankelijke gemeente noemen en zullen we met de nodige trots het logo “toegankelijke gemeente” gebruiken.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 11 oktober 2018
Alle nieuws