Naar inhoud

Stad Vilvoorde start opwaarderingsstudie Duchéhof (Maurits).

Het Duchéhof (Maurits) in de wijk Far-West is een typevoorbeeld van een tuinwijk: een specifieke vorm van stedenbouw die wordt gekenmerkt door lage eengezinswoningen met een voor- en een achtertuin, voetgangersverbindingen en veel groen. De wijk, gebouwd tussen 1920 en 1925 door de toenmalige huisvestingsmaatschappij 'De Vilvoordse Haard', is een bijzonder en historisch stukje Vilvoorde: het is waarschijnlijk de oudste sociale woonwijk van de stad en behoort tot het bouwkundig erfgoed.

 

De ouderdom en staat van bepaalde woningen hebben helaas geleid tot leegstand, verloedering en overlast. Het stadsbestuur wil de kwaliteiten van deze historische woonbuurt echter niet verloren laten gaan en gaat op zoek naar goede structurele oplossingen die tot een betere woonkwaliteit en woonomgeving zullen leiden. Centraal hierin staat dat het specifieke karakter van de wijk gewaarborgd moet blijven.

 

Stad Vilvoorde, provincie Vlaams-Brabant en de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting slaan daarom de handen in elkaar en hebben studiebureau 1010AU aangesteld om via een studie oplossingen uit te werken. Het studiebureau zal hiervoor ook de huidige bewoners raadplegen. Zij zijn immers de beste getuigen om aan te geven wat in de wijk leeft. De resultaten van de studie worden in het najaar van 2019 verwacht. “Op basis van de resultaten van deze studie is het aangewezen dat het stadsbestuur de komende jaren werk maakt van een globale vernieuwing met behoud van het karakter van deze bijzonder boeiende historische wijk.”, aldus burgemeester Hans Bonte.

 

» overzicht persmededelingen

Datum van het bericht: donderdag 25 oktober 2018
Alle nieuws