Stad Vilvoorde organiseert balkonconcerten en beweegsessies voor senioren in Vilvoordse woonzorgcentra

Gepubliceerd op dinsdag 28 april 2020 15 u.
De bewoners van de Vilvoordse woonzorgcentra worden getrakteerd op een balkonconcert

Op dinsdag 28 april verraste jazz band Peper & Zout de bewoners van woonzorgcentra Rietdijk en Filfurdo met een balkonconcert. Op donderdag 30 april zal de band dit herhalen voor de woonzorgcentra De Stichel en Beaulieu.

Peper & Zout bijt de spits af, maar het zal zeker niet de laatste activiteit zijn die we voorzien voor onze woonzorgcentra. De bedoeling is om iedere week beurtelings een balkonconcert of een beweegsessie te organiseren. Uiteraard doen we dit buiten en met respect voor de geldende maatregelen. Zulk een gevarieerd programma is maar mogelijk door het rijke verenigingsleven van de stad in te schakelen,” aldus Moad El Boudaati schepen voor jeugd, sport, cultuur en evenementen.

Volgende week mogen de bewoners zich verwachten aan een dansinitiatie gegeven door Ines Mier van de gelijknamige dansschool. De komende weken zullen ook Op ’t Goevallend Oeit, Yoga & Co en Daan Herbots met senioren turnen de revue passeren. De concerten en beweegsessies gaan door zolang de quarantainemaatregelen voor woonzorgcentra gehandhaafd blijven.

"Het is hartverwarmend om te zien dat de inwoners van stad Vilvoorde ook in deze moeilijke tijden solidair zijn met elkaar. Het is een heel mooi gebaar van de Vilvoordse artiesten en sportlesgevers om tijd vrij te maken om de bewoners van de woonzorgcentra een hart onder de riem te steken. Dit toont aan dat ook wanneer we fysiek wat afstand moeten bewaren, we allemaal toch nog met elkaar in verbondenheid staan als mensen", benadrukt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti.