Vilvoorde eert 158e Jaarmarkt met filmpje #ikbenjaarmarktVilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 11 u.
Dit jaar zou de 158e editie van de Jaarmarkt in Vilvoorde plaatsvinden maar in lijn met de federale maatregelen ter bestrijding van het coronavirus besloot het stadsbestuur om de editie van 4 mei af te lasten.

Dit jaar zou de 158e editie van de Jaarmarkt in Vilvoorde plaatsvinden maar in lijn met de federale maatregelen ter bestrijding van het coronavirus besloot het stadsbestuur om de editie van 4 mei af te lasten. Burgemeester Hans Bonte: “Geen Jaarmarkt in Vilvoorde, dat is ondenkbaar. Om toch op die dag het verbonden gevoel een beetje te voelen, maakte de stad een filmpje om iedereen een blik te gunnen over wie er allemaal Jaarmarkt Vilvoorde is.”

Het filmpje brengt naast de geschiedenis van de Jaarmarkt ook een overzicht van heel wat mensen die achter én voor de schermen meewerken aan het grootste evenement van Vilvoorde. Onder meer het stadsbestuur, het Jaarmarktcomité, de jury van de landbouwprijskampen, de stadsdiensten, kermisuitbaters, verenigingen, horeca en landbouwers komen aan bod.

Het was met pijn in het hart dat we de beslissing moesten nemen om de Jaarmarkt te annuleren. Ik ben blij dat we een manier gevonden hebben om deze speciale dag die niet alleen in Vilvoorde maar ook ver daarbuiten gekend is te kunnen beleven. We roepen iedereen ook op om zijn of haar Jaarmarkt te delen via filmpjes of foto’s met de #ikbenjaarmarktVilvoorde op Facebook of Instagram.” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

De allereerste editie van de Jaarmarkt vond 167 jaar geleden plaats op 18 april 1853 en kent een rijke geschiedenis. Enkel tijdens de wereldoorlogen, met de sluiting van Renault in 1997 en de uitbraak van mond- en klauwzeerepidemie in 2001 ging de Jaarmarkt niet door. Aan dat lijstje kunnen we deze editie jammer genoeg toevoegen.

Als voorzitter van het Jaarmarktcomité vind ik het zeer jammer dat er dit jaar geen editie van de Jaarmarkt is. Het zag er naar uit dat we een prachtige dag zouden beleven. Er was ook al heel veel tijd en werk in de voorbereidingen gekropen maar we moeten ons aan de gezondheidsvoorschriften houden en thuis blijven. We hopen met dit filmpje toch een stukje Jaarmarkt bij de Vilvoordenaars te brengen.” benadrukt de voorzitter van het Jaarmarktcomité, Johan Serkeyn.

Het filmpje kan u hier terugvinden: https://vimeo.com/413478286.