Heropstart tijdelijk medisch centrum cc Het Bolwerk voor track en trace

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020 11 u.
Sinds 4 mei 2020 worden de coronamaatregelen gefaseerd versoepeld. Om te vermijden dat het virus opnieuw kan opflakkeren en een tweede golf teweeg kan brengen, wordt er vanaf nu ingezet op uitgebreid testen én het opsporen van contacten van personen besmet met COVID-19.

Vanaf deze week zullen huisartsen en triagecentra dus iedereen die milde of ernstigere symptomen van COVID-19 heeft, testen. Is het resultaat positief, dan word je, samen met je huisgenoten, in thuisisolatie geplaatst. Daarnaast zal er, indien een test positief blijkt, ingezet worden op het in kaart brengen van de recente contacten van de patiënt. De personen waarmee de patiënt in contact kwam, zullen door zogenaamde ‘contacttracers’ gecontacteerd worden.

Om deze nieuwe actie in goede banen te leiden zal ook het tijdelijk medisch centrum in cc Het Bolwerk opnieuw ingeschakeld worden. Het triagecentrum stond momenteel in stand-by, maar wordt vanaf 6 mei opnieuw opgestart. Naast het klinisch onderzoek, zullen ook tests afgenomen worden van die patiënten na doorverwijzing van de huisarts. Het tijdelijk medisch centrum in cc Het Bolwerk is dus niet bereikbaar op eigen initiatief, maar enkel na doorverwijzing door een huisarts uit Wemmel, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Kampenhout, Steenokkerzeel, Machelen en Zaventem. “Ook deze keer wil het stadsbestuur er alles aan doen om de huisartsen in de beste omstandigheden hun werk te laten doen. cc Het Bolwerk - dat momenteel in stand-by leeg staat – bleek immers de geschikte locatie voor dergelijke consultaties”, aldus burgemeester Hans Bonte.