Opening tennisvelden Vilvoorde uitgesteld door verlopen concessie PTKV

Gepubliceerd op dinsdag 5 mei 2020 11.30 u.
Stadsbestuur streeft naar snelle oplossing.

Sinds 4 mei kunnen bepaalde sporten onder specifieke voorwaarden opnieuw beoefend worden. Eén van die sporten is tennis. In Vilvoorde kunnen sporters hiervoor terecht bij Park Tennis Club Vilvoorde (PTKV).

De heropening van de velden van PTKV kan echter niet plaatsvinden omdat de concessie van de club in maart 2020 vervallen is. De drie buitenvelden zijn ook totaal niet klaar om bespeeld te worden. Het stadsbestuur is nu op zoek naar een snelle oplossing om de velden toch ter beschikking te kunnen stellen van sporters. Tot nader orde zullen de velden dus niet gebruikt kunnen worden.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: “Als overheid moeten wij een marktbevraging doen met het oog op een nieuwe concessionaris. Dit zou de opening van de velden enorm vertragen. We doen daarom al het nodige om een tijdelijke opening, in afwachting van de marktbevraging, te bekomen. Zo kunnen de Vilvoordenaars toch zo snel mogelijk de tennisracket terug opnemen. We hopen hiervoor op de constructieve medewerking van PTKV te kunnen rekenen”.