Burgemeester neemt in overleg met PTKV besluit om tennisterreinen sportstadion Drie Fonteinen met onmiddellijke ingang te heropenen

Gepubliceerd op vrijdag 8 mei 2020 16.30 u.
De voorbije dagen is er heel wat beroering ontstaan naar aanleiding van het niet open stellen op maandag 4 mei van de stedelijke tennisterreinen in het sportstadion Drie Fonteinen.

Na weken van wachten ten gevolge van de coronacrisis zorgde deze niet openstelling voor heel wat frustraties bij tennisliefhebbers en Vilvoordse sportievelingen. Heel wat mensen hebben nood aan gezonde beweging binnen duidelijke veiligheidsmaatregelen. Aan de basis van het probleem ligt de betwisting of PTKV nog op een rechtsgeldige manier de stedelijke infrastructuur kan uitbaten.

Burgemeester Hans Bonte heeft na overleg met PTKV beslist om bij burgemeestersbesluit over te gaan tot de onmiddellijke opening van de velden: “Juridische conflicten mogen nooit uitgevochten worden op de kap van de bevolking. Na meer dan 8 weken is het belangrijk dat mensen hun sport opnieuw kunnen beoefenen. Voor PTKV is het belangrijk dat de leden hun favoriete sport kunnen beoefenen.

De stad en PTKV werken intussen volop aan een compromis waarbij een einde komt aan de jarenlange samenwerking tussen PTKV en het stadsbestuur. Het stadsbestuur start eerstdaags een open procedure om een nieuwe concessionaris aan te stellen voor de uitbating van de stedelijke tennis- en padelinfrastructuur in het sportstadion Drie Fonteinen.

In afwachting hiervan heeft de dienst Sport een regeling uitgewerkt waarbij ieder kan tennissen, weliswaar enkel 1 tegen 1. Leden van PTKV kunnen dit aan de gekende voorwaarden. Niet-leden aan 15 euro per uur, cash te betalen ter plaatse.

Een veld reserveren kan je iedere dag tussen 10 en 17 uur (via de nummers 0494 54 54 86 of 02 742 35 77). Ook de leden van PTKV kunnen enkel telefonisch reserveren. De velden zijn beschikbaar tussen 9 en 22 uur.

Opgelet: de velden zijn omwille van de geldende veiligheidsmaatregelen enkel toegankelijk indien je gereserveerd hebt!

De nodige maatregelen werden getroffen opdat de regels rond social distancing en hygiëne gewaarborgd worden.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: “Dankzij dit akkoord en de inzet van onze eigen diensten lukt het om de tennisvelden opnieuw te openen. We hopen hiermee iedereen de kans te geven om opnieuw te tennissen. Gelijktijdig zijn we blij dat ook de leden van PTKV op deze manier niet in de kou blijven.