Inschrijvingen jeugdkampen starten donderdag 4 juni

Gepubliceerd op dinsdag 2 juni 2020 9 u.
De stad stelde alles in het werk om de jeugdkampen deze zomer te organiseren volgens de maatregelen rond fysieke afstand en hygiëne.

Donderdag 4 juni, vanaf 9 uur, kan je online of op afspraak inschrijven voor de jeugdkampen van de stad. Omwille van de coronamaatregelen kan je bij de stadsdiensten enkel nog terecht op afspraak. De stad raadt dan ook aan om maximaal gebruik te maken van de online inschrijfmodule. Kan je niet online inschrijven, dan kan je vanaf dinsdag 2 juni een afspraak maken op het nummer 02 255 79 60.

Opgelet: zonder afspraak kan je niet aan het loket geholpen worden.

Een uitgebreid vakantieaanbod is één van de beleidsprioriteiten van de stad. Ik vond het dan ook heel belangrijk dat ondanks de coronamaatregelen de zomercapaciteit behouden blijft. Met 363 weekplaatsen in juli en 321 in augustus zijn we alvast geslaagd in dit opzet”, aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Het overzicht van alle jeugdkampen:

Wanneer Wat Waar Aantal beschikbare plaatsen
6/7 - 14/8 Speelpleinwerking ‘Drie Fonteinen’ ruiterijcomplex (park Drie Fonteinen) - Beneluxlaan 31 80 lagere school

49 kleuters

6/7 - 14/8 Speelpleinwerking ‘Bonanza Centrum’ stedelijke basisschool ’t Groentje - Groenstraat 21 30 lagere school

50 kleuters

6/7 - 14/8 Speelpleinwerking ‘Bonanza Houtem’ stedelijke basisschool De Groene Planeet - Trekelsstraat (Karel) 30 35 lagere school

35 kleuters

6/7 - 14/8 Mish Mash Centrum 1 cc Het Bolwerk of Asiat Loods 9 42 tieners
6/7 - 31/7 Mish Mash Centrum 2 Buso De VeSt of Asiat Loods 9 42 tieners

De stad heeft het reguliere zomeraanbod aangepast zodat de geldende maatregelen rond fysieke afstand en hygiëne gegarandeerd worden, zoals:

  • De speelpleinen worden georganiseerd op de drie vertrouwde plaatsen (ruiterijcomplex Drie Fonteinen, stedelijke basisschool ’t Groentje en stedelijke basisschool De Groene Planeet), maar met een kleuter- én lagere schoolaanbod op iedere plaats. Omdat er voor iedereen aanbod in de buurt is, zal er dit jaar geen georganiseerd busvervoer zijn.
  • Omdat er met weekbubbels gewerkt moet worden, kan je enkel per week inschrijven voor speelpleinwerking of Mish Mash.
  • Alle regels kan je hier terugvinden en worden bij de inschrijving ook meegedeeld aan de ouders.

Voor de inschrijvingen voor de sportkampen is het nog wachten op de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. De stad onderneemt echter al de noodzakelijke actie om deze op maandag 8 juni te laten starten, conform de geldende richtlijnen. Raadpleeg zeker www.vilvoorde.be of volg onze Facebookpagina voor de meest recente informatie.