Zomers Vilvoorde- ook nu!

Gepubliceerd op donderdag 2 juli 2020 13 u.
Vilvoordenaars genieten van vakantie in eigen streek dankzij de campagne Zomers Vilvoorde – ook nu!

De zomervakantie is van start gegaan. Traditioneel staat de agenda van de Vilvoordenaar dan gevuld met tal van evenementen en activiteiten zoals de foodtruckmarkten, de ENGIE PARKIES in het Duchéhof (Maurits) of het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Dit jaar ziet die agenda er omwille van de coronamaatregelen een pak leger uit. Maar meer nog dan andere jaren is er deze zomer immers nood aan voldoende vrije tijdsaanbod in eigen streek.

“We hebben in deze moeilijke tijden geprobeerd om een zomeraanbod te voorzien dat tegemoet komt aan de noden van alle Vilvoordenaren; jong, oud, gezinnen met kinderen,… Deze zomer is een mooie gelegenheid om de eigen stad nog beter te ontdekken. De prachtige wandel- en fietsroutes zijn de moeite waard om te ontdekken. We hebben ook geprobeerd om zoveel mogelijk aanbod naar de wijken te brengen. Zo hopen we een nog breder publiek te bereiken dan voordien. Toerisme in eigen stad zal deze zomer centraal staan!” aldus schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Zomers Vilvoorde focust daarom niet alleen op zomerse evenementen, maar ook het toeristische aanbod in de stad krijgt deze zomer extra aandacht: wandelingen, fietstochten, boottochten,… in samenwerking met verschillende lokale verenigingen en enkele stadsgidsen werd het aanbod van wandelingen bovendien aanzienlijk uitgebreid, met onder andere enkele fotozoektochten, een street-art fietstocht en de buggywandeling “Van speelplek naar speelplek”. Op de website www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde vind je telkens een brochure per wandeling met meer informatie. Heel wat van de wandeltochten zijn ook te boeken met een stadsgids die je nog veel meer kan vertellen.

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis vult aan: “Een groot deel van onze inwoners zal gezien de coronacrisis misschien niet op vakantie gaan deze zomer. Met dit uitgebreid aanbod geven we onze inwoners de kans om deze zomer op reis te gaan in eigen stad. Uiteraard kunnen mensen van buiten Vilvoorde genieten van deze activiteiten.

Voor sportieve Vilvoordenaars biedt de campagne Zomers Vilvoorde – ook nu! de gelegenheid om de sportmogelijkheden in de stad verder te verkennen. De reeds bestaande openbare sportinfrastructuur zoals de loopomlopen en de mountainbikeroute in Houtem, zullen in de loop van de zomer aangevuld worden met een nieuwe loopomloop, en er zullen deze zomer ook verschillende kleinschalige sportieve evenementen plaatsvinden.

Ook de cultuurliefhebber hoeft deze zomer niet op zijn honger te blijven zitten. De stad organiseert deze zomer het evenement Expo1800, 4 fototentoonstellingen telkens rond 1 thema met als centrale link de Pjeirefrettersstad. Elke fototentoonstelling vindt plaats in 2 Vilvoordse wijken. In elke wijk worden gedurende 2 weken 16 foto’s tentoongesteld. Via de Facebookpagina van de stad komt er een wedstrijd voor een publieksprijs van mooiste foto.

Wat al enkele jaren een vaste waarde is, zijn de Zomerse Avondwandelingen. Elke donderdagavond in juli en augustus heb je de mogelijkheid om Vilvoorde op een andere manier te leren kennen. Ontdek het belang van bomen in de stad, leer meer over het Dorentgebied op de grens met Zemst of kom meer te weten over de wijk Far-West.

Ook Horst zakt dit jaar terug af naar de Asiat-site. Ze brengen er onder meer Horst Restaurant Club en een sleeping concert. Bij de Restaurant Clubs word je tijdens een diner ondergedompeld in artistieke performances en DJ-sets. Charismatische ceremoniemeesters transformeren de hele gebeurtenis tot een speelse en interactieve avond. Tijdens het sleeping concert geniet je onder de blote hemel van dromerige muziek gebracht door een live muzikant. Vanaf 1 juli zijn er tickets beschikbaar voor de activiteiten van Horst op de Asiat-site.

Over het Gordelfestival dat op 6 september door de rand rond Brussel trekt en de Autovrije zondag van 20 september volgt later meer informatie.

Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten en het gevarieerde aanbod vind je terug op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde en zal de komende weken nog aangevuld worden.