Projectie op het stadhuis dankt medewerkers AZ Jan Portaels

Gepubliceerd op donderdag 9 juli 2020 14 u.
Gedurende drie dagen zal het stadhuis oplichten met beelden van de vele personeelsleden van het AZ jan Portaels om ze zo metershoog in de bloemetjes te zetten.

De coronacrisis heeft een grote inzet gevraagd van de zorgsector. De voorbije maanden werden allerhande initiatieven opgestart om het zorgpersoneel te danken en een hart onder de riem te steken. Denk maar aan de witte lakens, tekeningen en het dagelijks applaus om 20 uur.

De maatregelen worden momenteel gefaseerd versoepeld en het coronavirus is minder aanwezig dan de voorbije periode. Burgemeester Hans Bonte: “De dankbaarheid voor het zorgpersoneel moet echter onverminderd blijven. Onze erkenning van hun dappere inzet mag niet van voorbijgaande aard zijn.” Om dit te beklemtonen slaat het stadsbestuur dit weekend de handen in elkaar met de firma ADC Production. De Grote Markt, en in het bijzonder het stadhuis, vormen gedurende drie avonden het canvas voor een bijzonder projectie: het stadhuis zal oplichten met beelden van de vele personeelsleden van het AZ jan Portaels om ze zo metershoog in de bloemetjes te zetten.

Deze foto’s kaderen bovendien in een wervingscampagne die het AZ Jan Portaels in samenwerking met De Lijn vorige week lanceerde. Zo zullen de foto’s zichtbaar zijn op tien bussen van De Lijn alsook op de kersverse ringtrambus. Daarmee eert het ziekenhuis al het zorgpersoneel en wensen ze mensen warm te maken voor de zorgberoepen.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati benadrukt: "De idee voor een projectie op het stadhuis ter ere van de zorgverleners in onze stad kwam van Vilvoordenaar Mustapha. Hij doet projecties over de hele wereld maar vond dat hij iets terug moest doen voor de Vilvoordse zorgverleners. We werkten al met projecties bij de opening van de vernieuwde Grote Markt en vonden dit een mooie manier om de zorgverleners een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijden."

We nodigen alle Vilvoordenaars uit om op vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 juli van 22.30 tot 00.30 uur af te zakken naar de Grote Markt.