Stadsbestuur zet extra middelen in voor propere zomer

Gepubliceerd op maandag 13 juli 2020 15 u.
Door de coronamaatregelen kiezen meer landgenoten voor een “staycation”: een vakantie in eigen land en het maken van gezellige uitstapjes. Parken en speeltuinen zullen hierdoor meer bezoekers aantrekken. Het stadsbestuur neemt extra maatregelen om de parken proper en aangenaam te houden.

Het dagelijks verwijderen van zwerfvuil in de parken krijgt prioriteit en naast een verhoogde inzet van de eigen diensten, worden ook 8 jobstudenten ingeschakeld op de grootste trekpleisters: park 3 Fonteinen, Hanssenspark en Kanaalpark.

Katrien Vaes, schepen voor openbare werken en burgerzaken, kwam de jobstudenten alvast een hart onder de riem steken op hun eerste werkdag op zaterdag 11 juli. “Ik ben zeer onder de indruk van de burgerzin en het enthousiasme van deze jongeren. Het is geen evident werk maar ze zijn zeer gemotiveerd en zijn er helemaal klaar voor. Ze zijn ook mondig genoeg om mensen aan te spreken over hun gedrag en dat verdient alle respect.” Naast het zwerfvuil wegprikken, zullen de studenten immers ook de bezoekers moeten sensibiliseren over het niet achterlaten van afval. De jobstudenten zullen dan ook duidelijk herkenbaar zijn door hun gele hesjes met het opschrift ‘steward’.

Daarnaast wordt het aantal vuilbakken in de parken aanzienlijk verhoogd en wordt in samenwerking met INCOVO een doeltreffende lediging van deze vuilbakken gegarandeerd. Met affiches en stickers op de vuilbakken wakkeren we het verantwoordelijkheidsgevoel bij de mensen aan en de lokale politiediensten zetten hun digitaal scherm aan de ingang van het park 3 Fonteinen op met een sensibiliserende boodschap. De fietsbrigade houdt een oogje in het zeil en zal waar nodig mensen aanspreken op hun gedrag.