Asiat opent deze zomer opnieuw de poorten met pop-up bar 'Zomer van Asiat' en 'Horst Restaurant'

Gepubliceerd op woensdag 15 juli 2020 11 u.
Waaier aan culturele activiteiten met o.a. slaapconcerten, DJ-sets, luistersessies en workshops. Alles in lijn met de geldende veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen.

Donderdag 16 juli tot en met zondag 27 september 2020

In 2019 mocht de Vilvoordenaar voor de eerste kennismaken met Asiat. De voormalige legerkazerne, waarvan de stad de sleutels nu in handen heeft, opende toen tijdens de zomer haar poorten voor het nieuwsgierige publiek. Heel wat creatieve mensen, ondernemers en sociale organisaties gaven er vorm aan de zomer. Die zomer werd feestelijk afgesloten met het Horst Arts & Music Festival dat een succesvolle verhuis kende naar Vilvoorde.

Na die zomer werd een traject opgezet voor een tijdelijke (her)bestemming van de site op langere termijn. De procedure van dit traject wordt in september afgerond. De stad bleef echter niet bij de pakken zitten en ging met het succesrecept van 2019 opnieuw aan de slag. Samen met de organisatie achter het Horst Arts & Music Festival, worden er deze zomer diverse culturele activiteiten op Asiat georganiseerd. Het zomerprogramma werd corona-proof uitgewerkt met grote aandacht voor de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen. Hierbij wordt ook steeds rekening gehouden met de evoluties in deze richtlijnen.

Zomer van Asiat - culturele pop-up bar met groot zonneterras en diversiteit aan activiteiten

In de schaduw van de twee majestueuze koeltorens wordt Asiat deze zomer getransformeerd tot één grote belevingsplek met een pop-up zomerbar, groot zonnig terras en tal van activiteiten. Die activiteiten verschillen van dag tot dag. Donderdag wordt er voornamelijk gefocust op kunst en cultuur met concerten, films of luistersessies. Op vrijdag zorgen er DJ's voor de sfeer. Op zaterdag en zondag worden de deuren open gezet en wordt er samengewerkt met tal van lokale partners en Vilvoordse organisaties.

Daarnaast vind je op Asiat een speelbos om in te ravotten, een zandbak voor de kleinsten, klimrekken voor de durvers, speelheuvels om te veroveren, een voetbalveld, basketringen om te dunken, een straat om te skaten, een verborgen parcours, een telefooncel met verhalen, een grote moestuin met aquaduct, ruimte om te picknicken, groen om te ontdekken, een nieuwe short cut op jouw fietsroute, optredens, kunstwerken en nog zoveel meer.

De zomerbar en het publiek domein is van donderdag tot en met zondag geopend (vanaf 16 juli - 27 september). De bar opent elke dag om 14 uur en sluit omstreeks 23 uur.

Horst Restaurant Club - Wekelijks op vrijdag en zaterdag (start vanaf 17 juli)

Omwille van de coronamaatregelen wordt de tentoonstelling vervangen door een alternatief zomerprogramma 'Almost together'. Het Lab, de innovatieve workshopreeks gaat door in de eerste week van augustus.

Deze zomer bouwt Horst op Asiat diverse plekken die mensen verenigen. De eerste daarvan is de Horst Restaurant Club. Eén van de vele gebouwen op Asiat, een openlucht hal, wordt getransformeerd tot een verbeeldend restaurant met overvloedige binnentuin met vijver. Die groene waterpartij vormt ook het podium dat ruimte biedt voor artistieke performances en DJ-sets. Elke avond wordt anders. Straffe muzikanten, DJ's, radiomakers en artiesten zorgen voor de muziek. Kunstenaars transformeren via performances je diner met vrienden om tot een speelse en interactieve avond.

Bevestigde gasten zijn onder andere: Lefto & Fatoosan, AliA & DTM Funk, Lander Gyselinck & Pomrad, Soumaya Phéline & Gay Haze DJ's, Eppo Janssen & Ayco Duyster, Korneel De Clerq & Brihang.

Het diner is van de hand van de getalenteerde en lokale chefs David Schulpen en Geert De Mot. Ze zorgen voor een drie-gangen-service in de vorm van een chef's table.

Een ticket voor een avond kost 49 euro, de capaciteit is steeds beperkt. Vilvoordenaars krijgen op vertoon van hun identiteitskaart een gratis fles huiswijn bij hun diner, of een mocktail indien ze geen alcohol wensen.

Horst Sleeping Concerts - Donderdag 23 en 30 juli

Daarnaast fungeert deze ruimte ook als decor voor slaapconcerten op donderdag 23 en 30 juli. Artiesten worden uitgenodigd voor rustige en dromerige soundscapes en ambient dj-sets. Het publiek brengt er samen de nacht door, onder de hoede van de muzikant, en krijgt 's ochtends een gezamenlijk ontbijt aangeboden.

Welkom & meer info

Zoals je kan lezen wordt er elke week wel wat voorzien zodat je je deze zomer zeker niet verveeld: van klein tot groot, actief tot rustgevend, eten en drinken,… je vindt op Asiat echt alles. Redenen genoeg dus om samen met vrienden, kinderen en familie de zomer door te brengen in Vilvoorde, op Asiat. Meer info over het programma, de verschillende activiteiten en tickets vind je op www.zomervanasiat.be en www.horstartsandmusic.com