Vilvoorde hangt vlag uit voor nucleaire ontwapening

Gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2020 10 u.
Op 6 en 9 augustus is het exact 75 jaar geleden dat de Japanse steden, Hiroshima en Nagasaki, slachtoffer werden van een aanval met een kernwapen. Samen met de burgemeesters van de Japanse steden wil Vilvoorde stilstaan bij wat de beide steden is overkomen .

Samen zullen ze de internationale gemeenschap oproepen om werk te maken van nucleaire ontwapening.

Daarom zal stad Vilvoorde tussen 6 en 9 augustus de vlag van Mayors for Peace uithangen aan het stadhuis. Deze actie heeft tot doel om in solidariteit met steden van over heel de wereld te pleiten voor nucleaire ontwapening.

Mayors for Peace is een internationaal netwerk van steden en gemeenten waar ook Vilvoorde lid van is. De organisatie werd in 1982 opgericht door de burgemeesters van Hiroshima en Nagasaki. Wereldwijd telt de organisatie 7772 steden in 163 landen. In België zijn er 375 steden en gemeenten lid van het netwerk.

Daarnaast is er in de Vilvoordse bibliotheek tot eind augustus een fototentoonstelling te bezichtigen over beide atoomaanvallen. Deze kleine tentoonstelling legt de aanvallen van 1945 uit en geeft aan wat de gevolgen waren voor beide steden en hun inwoners. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.