Coronatest in medisch centrum Vilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2020 15 u.
Het testcentrum in Vilvoorde bevindt zich in AZ Jan Portaels, Gendarmeriestraat 65. Zieken, hoogrisicocontacten of terugkerende reizigers kunnen hier terecht na doorverwijzing. Ook voor de verplichte testen in kader van vakantie of evenementen kan je hier terecht.

Mensen die terugkeren van een reis uit een rode zone moeten zich laten testen. Ook personen die een hoogrisicocontact zijn van een positief geteste patiënt moeten zich verplicht laten testen. Deze personen ontvangen vanuit de overheid een code en kunnen rechtstreeks een afspraak maken voor een corona-test in een medisch centrum. Deze test is volledig gratis.

Inwoners van Meise, Grimbergen, Wemmel, Vilvoorde, Steenokkerzeel, Kampenhout, Machelen en Zaventem kunnen terecht in het medisch testcentrum georganiseerd door de huisartsenkring Harno in de lokalen van het AZ Jan Portaels.

U moet steeds een afspraak maken via 0492 18 75 35.

Aanbod voor vertrekkende reizigers en evenementen

De regering heeft 2 gratis testen voorzien voor mensen die op vakantie vertrekken of voor festivalgangers, tenzij ze hun vaccin geweigerd hebben. Dit wil zeggen dat vaccinweigeraars of mensen die al meer dan hun 2 gratis testen opgebruikt hebben, 50 euro moeten betalen als ze op vakantie vertrekken of als ze naar een festival gaan. De betaling gebeurt met bancontact of via factuur. 

Een afspraak kan ingeboekt worden via www.mijngezondheid.belgie.be. Daar dien je ook je (al dan niet) gratis codes aan te vragen. Geteste personen krijgen een dag later een e-mail vanuit het labo met een link naar het resultaat.

Opgelet: dit geldt niet voor zieken, hoogrisicocontacten of terugkerende reizigers. Zij krijgen hun code via dokter, contacttracing of PassengerLocationForm.