Coronatest in medisch centrum Vilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 6 augustus 2020 15 u.
Bij aanvang van de coronacrisis werd in cc Het Bolwerk het medisch centrum Vilvoorde opgestart voor triage en testing. In juni verhuisde het centrum naar AZ Jan Portaels, Gendarmeriestraat 65 Vilvoorde. Tot op heden kunnen patiënten hier getest worden die doorverwezen werden door hun huisarts.

Mensen die terugkeren van een reis uit een rode zone moeten zich laten testen. Bij wie terugkeert uit een oranje zone wordt een test sterk aangeraden. Ook personen die een hoogrisico-contact zijn van een positief geteste patiënt moeten zich verplicht laten testen. Deze personen ontvangen vanuit de overheid een code en kunnen rechtstreeks een afspraak maken voor een corona-test in een medisch centrum. Deze test is volledig gratis.

Inwoners van Meise, Grimbergen, Wemmel, Vilvoorde, Steenokkerzeel, Kampenhout, Machelen en Zaventem kunnen terecht in het medisch testcentrum georganiseerd door de huisartsenkring Harno in de lokalen van het AZ Jan Portaels.

Mits vermelding van uw code kan u een afspraak maken op het nummer: 0492 18 75 35.

Dit kan vanaf vrijdag 7 augustus op weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 15 uur. In het weekend is de telefooncentrale open tussen 12 en 17 uur.

In functie van een optimale spreiding van de patiënten, moet u over een afspraak beschikken vooraleer u zich aanmeldt aan het medisch centrum.

Patiënten die niet over een code beschikken, nemen best contact op met hun eigen huisarts.