Autovrije Zondag op 20 september met boeiend Coronaprogramma

Gepubliceerd op woensdag 9 september 2020 16 u.
In 2019 organiseerden 49 steden en gemeenten in Vlaanderen een Autovrije Zondag. Zondag 20 september is het opnieuw zo ver en geven we de straten een dagje autorust. Op deze hoogdag van de mobiliteit krijgen fietsers, wandelaars, sporters, ouderen en spelende kinderen vrij spel.

Dit jaar pakken we het omwille van de coronamaatregelen net iets anders aan en breiden we de evenementenlocaties uit. De autovrije zone blijft dan wel hetzelfde, maar op verschillende pleinen en parken in de zone vinden er kleinschalige sportactiviteiten, wandelingen, activiteiten rond fietsen en culturele evenementen plaats. Het is dé dag bij uitstek om Vilvoorde op een rustige en milieuvriendelijke manier te ontdekken.

Schepen voor sport, jeugd en cultuur Moad El Boudaati: “Ook deze klassieker moesten we noodgedwongen in een coronaproof jasje steken. Dankzij een goed gevuld en heel gevarieerd aanbod ontdek je ook nog eens de verschillende autovrije wijken. Ik roep iedereen dan ook op om op deze dag, samen met de eigen bubbel, te genieten van een autovrij Vilvoorde!”

Door de coronamaatregelen moet je voor heel wat activiteiten verplicht registreren. Wees er dus op tijd bij om in te schrijven, de plaatsen zijn beperkt!

Het programma en alle informatie kan je online vinden op www.vilvoorde.be/autovrijezondag.