“Zelfs als niemand je dat zegt, hou je mee de wereld recht” - stad Vilvoorde zet ook “spreuken in het straatbeeld”

Gepubliceerd op woensdag 30 september 2020 9 u.
Wist je dat 1 op 3 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in het vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen.

Om geestelijke gezondheid te promoten neemt stad Vilvoorde deel aan de tiendaagse van de geestelijke gezondheid (1-10 oktober), in samenwerking met eerstelijnszone BraViO en Logo Zenneland.

Op 8 oktober wordt een infosessie “Fit in je hoofd” voor senioren georganiseerd in LDC De Meer, en doet de hele stad gedurende de tiendaagse mee met spreuken in het straatbeeld.

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti verduidelijkt de spreukenactie: “Gedurende de tiendaagse brengen we toffe deugddoende boodschappen aan op de ramen van de gebouwen van de stad... We moedigen alle inwoners en organisaties aan om ook een boodschap aan te brengen op hun raam of etalage. Zo hopen we samen voorbijgangers een goed gevoel te geven, en zo op een positieve manier in te zetten op het belang van mentaal welzijn”.

Doe jij ook mee? Breng gedurende 1 tot 10 oktober een spreuk aan met daarbij de hashtag #samenveerkrachtig.

Neem contact op via inschrijvingen.sociaalhuis@vilvoorde.be voor meer informatie of inspiratie.