Vraag of bied hulp via de vrijwilligerscentrale

Gepubliceerd op vrijdag 30 oktober 2020 8 u.
Als gevolg van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken besliste het stadsbestuur in maart 2020 om een vrijwilligerscentrale op te starten. De vrijwilligerscentrale is nog steeds beschikbaar, zowel voor burgers die willen helpen als voor burgers die hulp nodig hebben.

Je kan je als vrijwilliger nog steeds registeren om andere Vilvoordenaars te helpen met:

 • boodschappen doen;
 • de hond uitlaten;
 • naar de apotheek gaan;
 • boeken van de bibliotheek ophalen;
 • naar de post gaan;
 • een (telefonisch) babbeltje doen;
 • een brief schrijven;
 • een tekening maken;

Indien je je wil registreren, dan kan dit via volgende kanalen:

 1. De webpagina: https://www.impactdays.co/nl/vilvoordehelpt/.
 2. Het e-mailadres: vilvoorde.helpt@vilvoorde.be.
 3. Het telefoonnummer: 02 255 46 65. De vrijwilligerscentrale is telefonisch bereikbaar op weekdagen tijdens de kantooruren.

Ook wie graag hulp krijgt, kan dit via deze drie kanalen aanvragen. Deze dienstverlening is gratis.
Ben of ken je iemand die mogelijk hulp nodig heeft, geef deze informatie zeker door.
Dit geldt tevens voor mensen uit de zorgsector (dokters, verplegers, zorgkundigen, ...). Ook zij kunnen beroep doen op de vrijwilligerscentrale.

Daarnaast zijn een aantal vrijwilligers opnieuw voltijds aan het werk of opnieuw beginnen studeren, waardoor nieuwe vrijwilligers nog steeds welkom zijn. Al wie tijd heeft en graag andere mensen wil helpen, mag zich aanmelden.

Schepen voor economie en wijkcontracten, Didier Cortois legt uit: “We hebben gemerkt dat de vrijwilligerscentrale tijdens de eerste coronagolf dit voorjaar een belangrijke "brug" is geweest tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die graag vrijwillig een handje helpen in deze crisis. Vandaag is dit jammer genoeg opnieuw actueler dan ooit. We breiden ons aanbod ook actief uit naar iedereen die werkzaam is in de zorgsector. Zij zullen de komende dagen en weken andermaal het verschil maken in onze ziekenhuizen en zorginstellingen.”

“Laat ons de handen in mekaar slaan en mensen een handje toesteken met basistaken zoals boodschappen doen, met de hond gaan wandelen, enz... In crisismomenten zijn de kleine dingen vaak erg belangrijk. Elkaar helpen is de kleinste moeite die er bestaat maar het is wel het grootste gebaar dat er bestaat. Samen komen we hier door.” benadrukt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen, Fatima Lamarti.

Stad Vilvoorde wil alvast iedereen bedanken die zich in deze moeilijke tijden belangeloos inzet of wil inzetten voor diegenen die het nodig hebben!