Stad Vilvoorde zet in op nieuwe ondernemers met startersloket

Gepubliceerd op woensdag 2 december 2020 13 u.
Tijdens de gemeenteraad van maandag 23 november werd de samenwerkingsovereenkomst tussen stad Vilvoorde en vzw Broeilab omtrent de oprichting van een startersloket met een grote meerderheid goedgekeurd.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois licht toe: “We stellen vast dat er in onze superjonge en diverse stad een ongelofelijk potentieel aan ondernemerschap onderbenut blijft. We willen dan ook door het oprichten van een startersloket nieuwe ondernemers een spreekwoordelijk duwtje in de rug geven. Het startersloket wordt een laagdrempelig fysiek gegeven in het hart van de stad, waar we (pre-)starters wegwijs maken in de wereld van ondernemerschap in de breedst mogelijke zin. Helpen bij de oprichting van een vennootschap, ondernemingsideeën mee aftoetsen, hulp bij het opstellen van een business- of financieel plan, starters wegwijs maken in de wereld van BTW, banken, verzekeringen, huisvesting, enzovoort. We kiezen hier met Broeilab als partner zeer bewust voor een reeds bestaande vzw uit onze stad. Een vzw die door een efficiënt leegstandsbeheer haar sporen reeds verdiend heeft en met wie de stad nu een verder doorgedreven traject richting nieuwe ondernemers wil opzetten. Kiezen voor Broeilab is kiezen voor een neutrale partner die kan doorverwijzen naar alle soorten instanties die de ondernemers verder kunnen begeleiden en die hen wegwijs kan maken in het uitgebreide startersaanbod.”

Schepen voor financiën, onderwijs, flankerend onderwijs en dierenwelzijn Jo De Ro vult aan: “Bij de opmaak van het meerjarenplan werden de tarieven van retributies en belastingen in vergelijking met vorige beleidsperiodes aangepast aan de index, maar voor het eerst beslisten we dat een deel van die stijging moest worden ingezet om ondernemers te ondersteunen. Het is mooi dat collega Cortois hierdoor een Vilvoords initiatief om startende ondernemers beter te steunen de kans kan bieden om door te groeien.”

Het startersloket zal fysiek de deuren openen begin 2021 (indien de dan geldende coronamaatregelen dat toelaten), maar is vanaf 1 december alvast telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur via tel.: 0465 07 59 77, via e-mail: startersloket@broeilab.be en via www.facebook.com/startersloket.vilvoorde.