Aanpassing maatregelen grondgebied Vilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 3 december 2020 12.30 u.
Zwembad opent vanaf 4 december. Sporten onder de 12 jaar opnieuw toegelaten.

Op 27 november nam het Overlegcomité de beslissing om de niet-essentiële winkels opnieuw te openen. Zwembaden mogen ook opnieuw de deuren openen.

De Vilvoordse crisiscel besliste op 2 december tot het bijsturen van een aantal maatregelen.

Het stedelijk zwembad ’t Zeepaardje opent de deuren opnieuw voor burgers en clubs. Burgers zijn welkom vanaf 4 december 15 uur. De clubs kunnen hernemen vanaf 7 december. Momenteel is de heropening enkel voor burgers en clubs, scholen krijgen nog geen toegang.

De capaciteit van het zwembad is door de coronamaatregelen beperkt. Reserveren wordt dus sterk aangeraden. Enkel indien de maximale capaciteit niet bereikt is, kan je nog aan de kassa toegang krijgen. Er wordt nog steeds gezwommen in blokken. Het precieze schema is terug te vinden op de website van de stad.

Clubs dienen zich te houden aan de geldende maatregelen uit het protocol voor zwembaden. Alle maatregelen worden nog eens doorgenomen met alle clubs om een veilige heropstart van het zwembad te garanderen.

Vanaf 7 december:

  • Kunnen indoor sporten voor -12-jarigen opnieuw doorgaan, maximaal met 50 personen (inclusief de begeleiders). Het stadsbestuur raadt aan om toch zoveel mogelijk de sport buiten te beoefenen en de activiteiten steeds in dezelfde bubbel te houden. De geldende maatregelen uit het sportprotocol dienen steeds gevolgd te worden. De verenigingen en clubs die toch indoor sportactiviteiten voor -12-jarigen willen organiseren wordt gevraagd hun plan van aanpak voor te leggen aan de stad.

  • Kan er opnieuw tennis en padel gespeeld worden met maximum 4 personen die altijd 1,5m afstand houden en dit outdoor. Kantines en douches blijven afgesloten.

  • Gelden op de wekelijkse markten dezelfde maatregelen als bij winkels: je komt alleen naar de markt, draagt je mondmasker en beperkt het bezoek tot maximaal 30 minuten.

De verenigingen die takeaway willen organiseren of maaltijden op bestellingen willen afleveren dienen zich te schikken naar het besluit van de gouverneur.

Er wordt een burgemeestersbesluit genomen om gedwongen uithuiszettingen op te schorten.