Vilvoorde steunt Dag van de Mensenrechten

Gepubliceerd op donderdag 10 december 2020 9 u.
Oproep om deel te nemen aan Schrijfmarathon van Amnesty International.

10 december is de Dag van de Mensenrechten, omdat op die dag in 1948 door de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen. Amnesty International streeft de naleving van alle mensenrechten na, waarbij ze de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens als leidraad gebruiken. In de maand december organiseert Amnesty International jaarlijks een Schrijfmarathon.

Tijdens de schrijfmarathon kruipen mensen in de pen om te schrijven aan tien autoriteiten. Hierdoor wordt de druk opgevoerd voor de vrijlating van mensen die onterecht vastzitten, voor bescherming van mensen die vanwege hun activisme worden bedreigd en voor gerechtigheid voor slachtoffers van gruwelijke misdrijven. De kaartjes en brieven worden geschreven voor tien mensen in nood om rechtvaardigheid te eisen voor de basisrechten die geschonden werden.

Fatima Lamarti, schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen: “Jaarlijks neemt stad Vilvoorde actief deel aan deze actie, maar gezien de coronapandemie is het organiseren van een Schrijfmarathon dit jaar moeilijk. Toch willen we mensen oproepen om zelf deel te nemen aan de actie door een kaartje of brief te sturen, want dit kan het verschil maken.”

Wie wil deelnemen aan de Schrijfmarathon kan terecht op: https://www.amnesty-international.be/schrijfmarathon om een schrijfpakket te downloaden of de online petities te ondertekenen.