Stad Vilvoorde en Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit steunen wereldwijd hulporganisaties

Gepubliceerd op maandag 18 januari 2021 14 u.
De coronapandemie treft ons allen zwaar maar verschillende landen kampen naast corona met bijkomende moeilijkheden. Daarom toonde stad Vilvoorde en de Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit zich solidair met verschillende getroffen landen en ondersteunden ze diverse hulporganisaties.

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen, Fatima Lamarti: “Naast een gezondheidscrisis kregen verschillende landen te maken met noodsituaties die vaak snel weer uit het nieuws verdwenen of zelfs volledig onzichtbaar waren. Stad Vilvoorde stelde 3.350 euro beschikbaar voor noodhulp na de vreselijke ontploffing die een groot deel van de Libanese hoofdstad Beiroet vernielde en voor de vluchtelingen die de regio Tigray in Ethiopië moeten ontvluchten. Oxfam Solidariteit en Artsen zonder Grenzen krijgen onze steun voor hun lopende acties in deze landen”.

De Vilvoordse Raad voor Internationale Solidariteit zag dit jaar haar mogelijkheden om eigen initiatieven op te zetten in Vilvoorde ernstig beperkt door de coronamaatregelen. “De VRIS stelt dit jaar 2.440 euro uit haar budget voor de eigen werking ter beschikking van Broederlijk Delen om in Centraal-Amerika hun partners te ondersteunen die getroffen werden door twee opeenvolgende orkanen die grote overstromingen en grondverschuivingen veroorzaakten. Deze noodsituatie is hier niet in de media gekomen omdat ze samenviel met de afwikkelingen na de verkiezingen in de Verenigde Staten die de aandacht van de pers monopoliseerde. We roepen de Vilvoordse bevolking die zelf de mogelijkheid heeft, op om ook een deel van hun budget dat niet kon besteed worden aan reizen, restaurantbezoek of culturele activiteiten, te storten aan één van de vermelde organisaties”. aldus voorzitter Erik Van Mele.