Stadsbestuur houdt carnavalssfeer levend met fotowedstrijd

Gepubliceerd op maandag 25 januari 2021 11.30 u.
Door de huidige coronamaatregelen kan de geplande carnavalsstoet op 16 februari niet doorgaan. Stad Vilvoorde en de Vilvoordse Carnavalsraad zorgden echter voor een alternatief om de carnavalssfeer toch levend te houden.

In het straatbeeld worden speciale vlaggen gehangen in de Leuvensestraat en de Guldenschaapstraat.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “Ook in Vilvoorde zal dit jaar de traditionele carnavalsstoet niet uitrijden. Een spijtige zaak want vette dinsdag lokt honderden kindjes naar buiten om de stoet te aanschouwen. Om de kinderen in onze stad toch nog in de carnavalssfeer te brengen, krijgt ieder kind, via zijn of haar school, van ons een masker om te versieren. Per klas kan er dan een foto worden ingezonden van het eindresultaat. De meest originele klasfoto wordt beloond met een leuk pakket verkleedkledij.”

De kinderen krijgen hun versierde masker mee naar huis en kunnen zo deelnemen aan extra fotowedstrijd. Ouders kunnen een foto van hun kind(eren) nemen mét masker of het masker aan hun raam hangen en hier een foto van nemen. Wanneer ze deze foto op Facebook of Instagram posten met de tag @stadvilvoorde maken ze kans op een mooie carnavalsprijs. Uit alle foto’s worden willekeurig 10 foto’s geloot.