Stoepbabbel en geschenkje voor alleenstaande Vilvoordse senioren

Gepubliceerd op vrijdag 5 februari 2021 9.30 u.
Ter vervanging van het jaarlijks kerstfeest dat omwille van coronamaatregelen geannuleerd werd krijgen Vilvoordse senioren een bezoekje en geschenkje dankzij het Sociaal Huis en Vilvoordse verenigingen.

De koude en donkere maanden van het jaar is een periode waarin de eenzaamheid bij alleenstaande senioren soms zwaar doorweegt. Traditiegetrouw ontmoeten ze elkaar jaarlijks op het kerstfeest dat de stad organiseert. Door de coronamaatregelen werd deze vaste afspraak in december geannuleerd.

Het stadsbestuur laat hen echter niet in de koude staan en organiseert daarom stoepbabbels. Vrijwilligers van verschillende jeugd-, sport- en andere Vilvoordse verenigingen brengen de komende weken alleenstaande senioren een bezoekje en maken tijd vrij voor een coronaveilige babbel. De senioren ontvangen ook een pakketje met wat lekkers en een kaartje met warme boodschappen. Op het kaartje vinden ze ook heel wat gegevens van organisaties of verenigingen waar ze terecht kunnen voor een luisterend oor, een babbel of hulp.

Met deze kleine attentie wil stad Vilvoorde laten weten dat ze haar alleenstaande senioren niet is vergeten. Op deze manier informeren we hen over de manier waarop ze steun of hulp kunnen vragen in deze moeilijke coronatijden”. aldus schepen voor gelijken kansen en sociaal beleid, Fatima Lamarti.

“Onze Vilvoordse verenigingen tonen zich weer van hun warmste kant. Heel wat van de verenigingen helpen de seniorenpakketten verdelen. In deze tijden is het belangrijk om elkaar niet los te laten en solidair te zijn”. benadrukt schepen voor jeugd, sport en cultuur, Moad El Boudaati.