De Leukste Vakantie

Gepubliceerd op donderdag 11 februari 2021 16 u.
Ook in 2021 bieden stad Vilvoorde en diverse externe organisaties een ruime waaier aan opvang en activiteiten aan tijdens de schoolvakanties voor kleuters, kinderen en jongeren.

Ook in 2021 bieden stad Vilvoorde en diverse externe organisaties een ruime waaier aan opvang en activiteiten aan tijdens de schoolvakanties voor kleuters, kinderen en jongeren.

“Het is de ambitie om deze legislatuur aanzienlijk meer plaatsen te creëren voor onze vakantiekampen. Als snelstgroeiende stad van Vlaanderen is de vraag naar vakantieaanbod enorm. Dit jaar breidt net zoals vorig jaar het aanbod van externe organisaties uit. Bij het gekende aanbod van de stad zijn er enkele wijzigingen”. aldus schepen van jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati.

Door werken in Stedelijke Basisscool ’t Groentje zal het speelplein dit jaar elke schoolvakantie doorgaan in Ruiterijcomplex Drie Fonteinen in plaats van in de Groenstraat. De groene ligging en de vele open ruimte bieden er tal van voordelen voor de kinderen. In de zomervakantie gaan de speelpleinen door in SBS De Groene Planeet, domein Drie Fonteinen en SBS De Kastanjelaar. Een vernieuwing deze zomer: op elk speelplein zullen zowel kleuters als lagereschoolkinderen terecht kunnen. Deze aanpassing werd in 2020 omwille van de coronamaatregelen ingevoerd en wordt door de vele positieve reacties van kinderen, ouders en animatoren behouden. Daarnaast komen er extra sportkampen in het nieuwe sportcomplex .K in Koningslo.

Tienerwerking Mish Mash voor 12 tot 15 jarigen is onderhevig aan de geldende coronamaatregelen en bekijkt van vakantie tot vakantie wat mogelijk is. In de krokusvakantie voorzien ze per groepen van 10 personen enkele activiteiten op de Asiat-site. In de zomer volgt er pop-up aanbod van onder andere voetbalveldjes. Meer info, updates en inschrijven voor Mish Mash kan via de website van de stad.

In de krokusvakantie is de skatestraat op de Asiat-site open van dinsdag tot en met vrijdag van 13 tot 16 uur. Speciaal voor deze vakantie komt er een uitleendienst met skatemateriaal en BMX’en. Materiaal ontlenen is gratis en gebeurt op vertoon van je identiteitskaart.

Little Bal Village en The Hedge vzw waren de nieuwkomers vorig jaar en voorzien ook nu weer tal val activiteiten. Little Ball Village staat voor sportbelevings- en ontdekkingskampjes voor kleuters in kleine groepen. Per week is er een nieuw thema waarrond ze de hele week werken. Hun kampen gaan door in GO! school Kaleido tijdens de paasvakantie en tijdens de eerste twee weken van juli en augustus. The Hedge vzw verhuist dit jaar naar SBLO OASE maar biedt nog steeds natuurbelevingskampen aan. De groene omgeving rond de school is hier ideaal voor. Deze kampen zijn voor zowel kleuters als voor lagereschoolkinderen. Daarnaast is er dit jaar een aangepast tienerkamp in Vilvoorde. Hier kunnen tieners van 10 tot 14 jaar de natuur ontdekken op een manier die aangepast is aan hun leeftijd. Het zomerkamp voor kleuters gaat door van 26 tot 30 juli. De speelweek voor lagereschoolkinderen en tieners vindt plaats van 19 tot 23 juli.

De eerste nieuwkomer van dit jaar is Get Insane! Zij staan voor unieke sportkampen met focus op urban en extreme sporten zoals freerunning, BMX’en, streetsoccer en skaten maar ook gamen krijgt hier een plaats. Zowel beginners als ervaren jongeren tussen 10 en 15 jaar kunnen hier terecht in de tweede week van de paasvakantie en heel de maand augustus. Deze kampen gaan door in de sportloods op de Asiat-site, vlak aan de skatestraat.

De tweede nieuwkomer dit jaar in Vilvoorde is IdeeKids. Zij organiseren projectkampen voor zowel kleuters als lagereschoolkinderen in GO! Atheneum Vilvoorde. Dit jaar kan je bij hen tijdens de tweede week van de paasvakantie en in de zomervakantie onder andere terecht voor verschillende kampen zoals; bellen- en bubbelskamp, reptikamp, legokamp, kunst=kinderspelkamp maar ook een zotte dozenkamp of een Escape!-kamp behoren tot de mogelijkheden.

Voorts is er ook het aanbod van organisaties die een vaste waarde zijn en reeds een langere tijd vakantiekampen organiseren in Vilvoorde: atletiekkampen in de paas- en zomervakantie van de K.V.A.C. (Koninklijke Vilvoorde atletiek club) voor kinderen van 5 tot 13 jaar en dans- musical- en creakampen bij Ines Mier Dancers tijdens alle schoolvakanties voor deelnemers van 3 tot 18 jaar. Danskampen zijn er ook bij viadAnS van 19 tot 23 juli voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Wie tussen 6 en 18 jaar is en zich wil uitleven met ropeskipping vindt bij Fungy Skip zijn of haar gading. Voetballers van 7 tot 15 jaar zijn heel de maand juli welkom bij ZVC Vilvoorde (zaalvoetbalclub). Waterpret- of zeilkampen zijn er in de zomervakantie bij WSKLuM Vilvoorde vzw (watersportkring van de luchtmacht) voor jongeren tussen 8 en 16 jaar. Bij Tennisacademie1800 kunnen jongeren tussen 4 en 17 jaar terecht voor een tenniskamp in zowel de paas-, zomer als kerstvakantie.

Bij JCW (jeugd, cultuur en wetenschap) leren kinderen van 3 tot 12 jaar spelenderwijs bij over een leuk thema. Ze bieden activiteiten aan op verschillende momenten in alle schoolvakanties.

Circolito vzw organiseert circusateliers in de paas- en zomervakantie voor zowel beginners als gevorderden van 7 tot 14 jaar. Hier ontdekken kinderen een mix aan jongleren, bordjes draaien, bal- en tonlopen, acrobatie, stelten lopen en nog veel meer.

Wil je graag alle informatie over de nieuwkomers en ons traditioneel aanbod voor zowel kleuters als lagereschoolkinderen en tieners? Bekijk dan zeker de folder op https://www.vilvoorde.be/vakantieopvang. Daar vind je een handig overzicht van alle activiteiten per vakantie en opgedeeld per leeftijdscategorie. Op de website vind je ook op welke data de inschrijvingen voor de speelpleinen en de sportkampen beginnen.