Twee maanden sluiting voor La Hacienda na tweede lockdownfeest

Gepubliceerd op donderdag 18 februari 2021 14 u.
Op 20 december 2020 kwam vakantiewoning La Hacienda in het nieuws door een trouwfeest met 53 personen. Op zaterdag 13 februari werden de coronamaatregelen in en rond La Hacienda echter opnieuw geschonden.

Op 20 december 2020 kwam vakantiewoning La Hacienda in het nieuws door een trouwfeest met 53 personen (46 volwassenen en 7 kinderen). Enkele van de gasten kwamen uit het buitenland. Het feest werd stilgelegd zonder incidenten en er werden pv’s opgemaakt voor de aanwezige volwassenen. Op zaterdag 13 februari werden de coronamaatregelen in en rond La Hacienda echter opnieuw geschonden: 28 personen verzamelden buiten zonder mondmasker én zonder voldoende afstand te bewaren en in de woning zelf vond duidelijk een lockdownfeest plaats met grote hoeveelheden drank.

Op basis van deze overtredingen werd beslist dat de vakantiewoning per direct wordt verzegeld voor twee maanden. Burgemeester Hans Bonte: “Het is compleet onbegrijpelijk dat de eigenaar deze vakantiewoning met 6 slaapkamers verhuurt en toevertrouwt aan een groep van dertig personen. Het aantal vastgestelde inbreuken op de coronamaatregelen is zo goed als ontelbaar: er was overduidelijk een grote braspartij met veel drank en drugs aan de gang. Dat La Hacienda twee keer op twee maand tijd gebruikt wordt voor de organisatie van een lockdownfeest toont aan dat de eigenaar geen controle heeft op zijn woning. Het doet me geen seconde twijfelen aan de noodzaak om daarom de vakantiewoning ministens voor twee maanden bestuurlijk te verzegelen”.