Ook in Vilvoorde wappert de regenboogvlag vandaag meer dan ooit

Gepubliceerd op dinsdag 9 maart 2021 17 u.
Ieder jaar hangt stad Vilvoorde de regenboogvlag uit op 17 mei. Vandaag hangt de stad de vlag uit solidariteit met de LGTBQ-gemeenschap in het algemeen en met de familie en vrienden van het slachtoffer van blind homo-geweld in Beveren in het bijzonder.

Ieder jaar hangt stad Vilvoorde de regenboogvlag uit op 17 mei voor de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). Vandaag hangt de stad de vlag uit solidariteit met de LGTBQ-gemeenschap in het algemeen en met de familie en vrienden van het slachtoffer van blind homo-geweld in Beveren in het bijzonder. Burgemeester Hans Bonte: “De vlag aan het stadhuis is een teken van onze grote verontwaardiging dat geweld tegen personen omwille van hun seksuele geaardheid nog steeds bestaat. Het is onze democratische plicht om er met zijn allen alles aan te doen om dergelijke misdrijven de wereld uit te helpen.”

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “Het stadsbestuur is geschokt door deze extreme daad van zinloos geweld. Wij willen dan ook ons diepste medeleven betuigen aan de familie en vrienden van het slachtoffer. Maar we staan er ook op onze steun uit te drukken aan de hele LGBTQ+-gemeenschap. Elke vorm van geweld moet veroordeeld worden. In onze stad moet iedereen zichzelf kunnen zijn zonder gevaar te lopen omwille van zijn of haar identiteit. Met het uithangen van de regenboogvlag willen we onze steun duidelijk tonen.”