Winnaars fotowedstrijd carnaval

Gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2021 18.30 u.
Door de huidige coronamaatregelen kon de geplande carnavalsstoet op 16 februari jammer genoeg niet doorgaan. Stad Vilvoorde en de Vilvoordse Carnavalsraad zorgden echter voor een alternatief om de carnavalssfeer toch levend te houden.

Schepen voor jeugd, sport en cultuur Moad El Boudaati: “De actie was een groot succes. 5 700 kinderen kregen via hun school een masker en knutselmateriaal aangeboden. Per klas kon een foto ingezonden worden van de kinderen en hun versierde maskers. De stad ontving een 40-tal klasfoto’s.”

Omwille van het grote aantal deelnames werd beslist niet één, maar meerdere klassen te belonen met een leuk pakket verkleedkledij. De pakketten worden verdeeld door schepen El Boudaati en de voorzitter van de Vilvoordse Carnavalsraad Sonia De Plecker.

Daarnaast deed de stad ook een oproep om thuis aan het raam versierde maskers te hangen om de sfeer van carnaval in het straatbeeld te brengen. Wie vervolgens een foto trok van hun versierd raam en dit deelde op Facebook met de tag van stad Vilvoorde, maakte kans op een prijs. Ook deze kindjes ontvangen een leuke prijs.