Alles over Vilvoorde in 1 app

Gepubliceerd op maandag 22 maart 2021 10 u.
Stad Vilvoorde heeft een nieuwe stap genomen in de digitale dienstverlening: een eigen mobiele applicatie. De gratis Onze Stad App - Vilvoorde bundelt heel wat informatie op een snelle en overzichtelijke manier.

Zo houdt de app je op de hoogte met nieuws van en over Vilvoorde. Dankzij de koppeling met de Recycle App kunnen we je verwittigen over plotse wijzigingen in de ophaal van afval. Ontdek je een probleem op het openbaar domein zoals zwerfvuil of een los zittende tegel? Dan kan je dit rechtstreeks via je smartphone melden. Maar ook een afspraak maken bij de stadsdiensten of de vacatures van de stad ontdekken kan allemaal snel en efficiënt met de app. De app geeft je ook een handig overzicht van lopende werken en eventuele omleidingen op het grondgebied. De koppeling met de UiT-kalender zorgt er dan weer voor dat je altijd mee bent met wat je in Vilvoorde kan doen.

Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering: “Deze app is een volgende stap in de digitalisering van ons bestuur. De aanwezigheid van een smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het spreekt voor zich dat wij als bestuur dan ook alles op alles zetten om mensen via de digitale weg snel en efficiënt informatie aan te bieden.”

De digitale wereld verandert snel en de app zal continu evolueren. Het stadsbestuur start met een basispakket dat stelselmatig zal uitbreiden. Zo zullen er, van zodra de coronamaatregelen het toelaten, infosessies georganiseerd worden voor de lokale handelaars en verenigingen zodat ook zij een plaats krijgen in de app. Op die manier kunnen ook zij voordeel halen om hun aanbod en eventuele acties kenbaar te maken bij een groter publiek. Maar er zullen ook andere functionaliteiten toegevoegd worden zoals een koppeling met de Vilvoordse cadeaubon, de Bibliotheek Vilvoorde en Citizenlab. Op termijn zullen alle wandel- en fietsroutes gebundeld worden, net als de schoolroutekaart mét real-time informatie.

Schepen Paredis: “We staan dus nog maar aan de start van dit verhaal. Ik kijk dan ook uit naar hoe we de app steeds completer kunnen maken. Ik roep ook de burgers op om zaken te melden die ze graag toegevoegd zouden zien of wanneer ze problemen ondervinden met functionaliteiten in de app. Zo kunnen we de app samen uitbouwen tot een handige tool voor én door Vilvoordenaars.”

Je kan de Onze Stad App – Vilvoorde gratis downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) via het zoekwoord ‘Vilvoorde’.