Fototalent uit Vilvoorde krijgt permanente plek

Gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2021 15 u.
Afgelopen zomer daagde stad Vilvoorde de Vilvoordenaar uit om foto’s te maken van de Pjeirefrettersstad en deel te nemen aan EXPO1800.

Al wie in Vilvoorde woont, werkt, studeert of een andere band met de stad heeft kon deelnemen. Met de foto’s werden er vier verschillende tentoonstellingen georganiseerd, telkens rond een thema; landschap, mens, natuur en cultuur.

Er werden maar liefst 850 foto’s ingezonden, waaruit een jury een selectie maakte van 136 exemplaren. Deze werden gedurende twee weken tentoongesteld in Vilvoordse wijken. Door het grote succes en de vele mooie werken ontstond het idee om een permanente locatie te zoeken voor de werken. Die locatie werd gevonden op de muur van GO! Campus De Brug.

“De eerste editie van EXPO1800 was een schot in de roos. Met dit initiatief hebben we heel wat Vilvoordenaars bereikt uit alle lagen van onze stad. Met de tentoonstellingen en de Zomersurprises hebben we omwille van het coronavirus cultuur naar de wijken gebracht. Een succesformule die goed bleek te werken en in de komende jaren gaan we proberen om nog zo’n initiatieven uit te werken. Zoals aangekondigd, hebben we met de foto's nog plannen! Van de lange betonnen muur aan GO! Campus De Brug maken we een Vilvoordse "Wall of fame" door de foto’s daar permanent tentoon te stellen. Het wordt een kleurrijke meerwaarde voor de omgeving en er staat ook nog een samenwerking met de kunstafdeling van de school in de steigers." aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur; Moad El Boudaati.