Stoepbezoeken om Nederlands te oefenen

Gepubliceerd op dinsdag 13 april 2021 12.30 u.
De Vilvoordse crisiscel besloot om naar aanleiding van de hoge coronacijfers jeugdkampen en speelpleinen in Vilvoorde te annuleren tijdens de paasvakantie. Enkele activiteiten rond taalstimulering voor leerlingen uit het basisonderwijs werden ook geannuleerd.

Schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti: “De leerachterstand die is ontstaan door de coronapandemie is een feit. De verlengde vakantie zorgt ervoor dat kinderen langer thuis zijn en soms weken geen Nederlands spreken. Het taalniveau van het Nederlands gaat achteruit en de kinderen krijgen zo nog meer achterstand op school.”

Daarom sloeg de stad de handen in elkaar om stoepbezoeken te organiseren bij bijna 100 kinderen. Schepen Lamarti: "Vrijwilligers gaan op bezoek bij de leerlingen thuis. Zij maken gedurende 30 minuten een praatje op de stoep en voorzien een taalstimulerende activiteit op voldoende afstand. De vrijwilligers geven ook tips aan ouders zodat zij zelf op leuke manieren Nederlands kunnen oefenen met hun kind."