Lokale campagne vaccinatiecentrum Bolwerk: inwoners roepen op tot vaccinatie

Gepubliceerd op woensdag 14 april 2021 12 u.
‘Ik laat me vaccineren, jij toch ook!’ Met deze boodschap roepen inwoners van Vilvoorde en Machelen-Diegem hun stadsgenoten op om zich te laten vaccineren.

Zij vertellen hun persoonlijk verhaal en getuigen zo op een herkenbare manier over het belang van vaccinatie. Voor zichzelf, maar nog meer: voor de anderen. Voor ons allemaal!

Lokale ambassadeurs getuigen


Met hun lokale campagne geven Vilvoorde en Machelen het woord aan geëngageerde inwoners die elk op hun eigen manier getuigen over het waarom van hun vaccinatie.

Niet alleen de burgervaders Bonte en Grootjans komen aan het woord, ook mensen uit de medische wereld, de horeca of middenstand, het onderwijs, het verenigingsleven en de geloofsgemeenschap lichten toe hoe de vaccinatie ons weer perspectief op een ‘normaal’ leven biedt.

Diverse verhalen in meerdere talen


Met deze persoonlijke verhalen waarvan verschillende in andere talen, willen Vilvoorde en Machelen hun zeer diverse bevolking herkenbaar aanspreken. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En het is slechts dankzij solidariteit en een grootschalige vaccinatie, dat we met z’n allen tot de noodzakelijke groepsimmuniteit kunnen komen. Dat we weer samen voor coronavrijheid kunnen gaan.

Affiches in het straatbeeld van Machelen en Vilvoorde


In de loop van de voorbije week werden over heel Vilvoorde en Machelen-Diegem meer dan 200 affiches verspreid bij handelaars, zorgprofessionals en in de meeste publieke ruimten. Deze affiches kunnen op simpel verzoek per mail via info@vcbolwerk.be aangevraagd worden om ze zelf uit te hangen om zo extra visibiliteit aan de campagne te geven.

2 compilatiefilmpjes voor Vilvoorde en Machelen gebaseerd op 13 getuigenissen


In samenwerking met het Vilvoordse productiehuis Motionmakers werden 13 individuele getuigenissen opgenomen die verwerkt werden tot twee compilatiefilmpjes, een voor elke stad. Ieder compilatiefilmpje schetst het algemeen belang van vaccinatie voor onze samenleving.

Ook de individuele verhalen van de ambassadeurs worden in korte filmpjes verspreid. Dat gebeurt in het Nederlands en/of in de moedertaal van de personen. Zo kunnen zij op een zeer laagdrempelige manier de boodschap ook overbrengen naar hun familie en vrienden.

 • Marc Grootjans, burgemeester Machelen-Diegem: “Wij zijn dankbaar dat onze burgers zo enthousiast meewerken aan deze lokale campagne. Wij bedanken dan ook hartelijk alle ambassadeurs die in het belang van deze campagne voor de camera willen getuigen. Hun persoonlijk verhaal is herkenbaar en kan ook anderen inspireren.”

 • Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde: “Vilvoorde en Machelen hebben een heel diverse bevolking. Door onze inwoners ook in hun moedertaal aan het woord te laten, willen wij drempels verlagen en onze communicatie zo toegankelijk en vertrouwd mogelijk maken. Ook op de website en in de helpsdesk van het vaccinatiecentrum, laten we ruimte voor meertalige communicatie om zo onze bevolking zo laagdrempelig mogelijk te informeren. Ook in de volgende maanden zullen wij in functie van de noden aan deze communicatie verder blijven werken.”


Voor Vilvoorde werkten mee aan deze campagne (van links naar rechts en boven naar beneden op affiche):

 • Charlotte Jacobs, leerkracht secundair onderwijs en vrijwilliger cc Het Bolwerk
 • Ahmet Gök, uitbater van het Turkse pittarestaurant ‘De Chef’
 • Hans Bonte, burgemeester Vilvoorde
 • Dolores Ortiz, team coördinator en lid van Spaanse vereniging
 • Mimoun Aquichouh, voorzitter van de Marokkaanse Moskee Annasr
 • Thoria Khebizi, huisarts in o.a. Vilvoorde en Machelen
 • Luc De Munck, huisarts en medisch expert in vaccinatiecentrum Bolwerk

Voor Machelen werkten mee aan deze campagne (van links naar rechts en boven naar beneden op affiche):

 • Joke Lagae, voorzitter chiromeisjes Diegem
 • Mark Grootjans, burgemeester Machelen-Diegem
 • Thoria Khebizi, huisarts in o.a. Vilvoorde en Machelen
 • Pieter Jacobs, leraar GISO, jeugdcoördinator Diegem Sport
 • Radia Bougria, evenementenorganisator Diegem
 • Marcel Reniers, kapper Diegem
 • Hilde Anciaux, huisarts Machelen

Compilatiefilmpje Vilvoorde en Compilatiefilmpje Machelen-Diegem

Burgers met vragen of op zoek naar meer informatie over vaccinatie in het algemeen, kunnen terecht op www.laatjevaccineren.be. Voor bijkomende informatie over de vaccinatie in Vilvoorde, kunnen ze terecht op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be.