Meerkampster Noor Vidts wordt nieuwe stadsambassadeur

Gepubliceerd op dinsdag 27 april 2021 15 u.
In 2017 beet Ish Ait Hamou de spits af als eerste stadsambassadeur. Hij werd in 2018 opgevolgd door de firma Ecoworks. Eind 2019 werd de titel van stadsambassadeur toegekend aan Kristien Bonneure en Lucas Vanclooster, later ging de titel postuum naar hun overleden zoon Frederik.

Dit jaar kiest stad Vilvoorde voor de atlete Noor Vidts die onder meer dit jaar nog zilver haalde op het EK Indoor. Als geboren en getogen Vilvoordenaar zette ze haar eerste stappen in de atletiek bij VAC en kent de atletiekpiste in Drie Fonteinen geen geheimen voor haar.

Op 26 april ontving Noor Vidts de titel van stadsambassadeur uit handen van het stadsbestuur en ondertekende ze het Gulden Boek van de stad. De stadsambassadeur ontvangt een bedrag van 1 000 euro dat besteed kan worden aan een eigen project of aan een goed doel dat ze een warm hart draagt. Daarnaast verzorgt de stadsambassadeur een jaar lang een rubriek in de Vilvoordse Stadskrant. Tot slot wordt een stadsambassadeur uitgenodigd op officiële evenementen van de stad en promoten ze de stad

“Vilvoorde is de snelst groeiende stad in Vlaanderen met het hoogste aandeel jongeren. Daarom is de keuze unaniem gevallen op een jong en sportief iemand die nauw verbonden is met Vilvoordse sportverenigingen. Gezien haar recente prestaties en de mooie jaren die ze nog voor de boeg heeft, is het nu een geschikt moment om Noor tot stadsambassadeur te benoemen”, aldus burgemeester Hans Bonte.

“Ik was vereerd met de vraag en heb er niet lang moeten over nadenken. Ik hoop dat het combineerbaar blijft met alle trainingen en mijn studies als bio-ingenieur. Het bedrag dat ik ter beschikking krijg wil ik graag gebruiken om meer meisjes en jonge vrouwen aan het sporten te krijgen. Zelf moest ik stoppen bij de jeugd van Bavi Vilvoorde en uitwijken naar andere plaatsen omdat er geen meisjesploeg was. Ik wil dat er meer kansen zijn voor meisjes om hun favoriete sport hier in Vilvoorde te beoefenen.” aldus Noor Vidts.

Momenteel focust Noor zich op de voorbereidingen van de Olympische Spelen in de zomer. Vilvoorde duimt alvast voor een mooie prestatie en supportert voor haar atleet.