Jeanne Alleman krijgt 10 000e prik in Vaccinatiecentrum Bolwerk

Gepubliceerd op donderdag 6 mei 2021 17 u.
Vaccinatiecentrum Bolwerk, onderdeel van ELZ BraViO, overschrijdt vandaag de kaap van 10 000 vaccinaties: Jeanne Alleman uit Machelen (84) kreeg vandaag haar tweede prik. Ze werd bovendien verrast met een bloemetje op deze heugelijke dag.

Jeanne Aleman reageert verrast: “Ik ben blij dat ik mijn tweede vaccinatie kan krijgen vandaag. De attentie is leuk, maar de vaccinatie is mijn echte cadeau. Deze bescherming is zo belangrijk voor mijzelf en voor mijn omgeving. Ik ben een jaar lang niet buiten gekomen en heb mijn kinderen en kleinkinderen moeten missen. Ik heb zelfs mijn achterkleinkind nog niet gezien. Nu voel ik me beschermd en kan ik weer naar buiten. Ik raad iedereen aan om zich te laten vaccineren want alleen zo kunnen we weer naar een ‘normaal’ leven teruggaan.”

Zo’n 95% van de 65-plussers kregen hun eerste prik

Vaccinatiecentrum Bolwerk startte op 22 februari met de vaccinatie van het personeel uit de eerstelijnszorg. Het centrum kende een rustige opstart, waardoor steeds kon worden bijgestuurd. Ondertussen kregen zo’n 95% van alle 65-plussers hun eerste prik. Op dit ogenblik worden de 2e prikken gezet en komen de mensen met een onderliggend gezondheidsprobleem aan beurt.

Burgemeester Bonte van Vilvoorde: “Deze mooie en zeer bemoedigende cijfers stomen het centrum klaar voor de stroomversnelling die zich nu duidelijk aankondigt. De leveringen van vaccins stijgen waardoor we ook het aantal vaccinatiedagen kunnen opdrijven. Als de tweede prikken, de zwangere vrouwen en de risicopatiënten aan beurt gekomen zijn, kunnen we eindelijk ook de brede bevolking beginnen uitnodigen. Volgens onze voorzichtige inschatting start deze brede vaccinatie begin juni. Al hopen we natuurlijk dat het nog sneller kan. Ook dit vaccinatieverloop zal van oud naar jong gebeuren.”

Burgemeester Grootjans van Machelen-Diegem: “Wij zijn blij dat de 65-plussers zo massaal ingingen op hun uitnodiging tot vaccinatie. Wij voelen dat ook de jongere inwoners ongeduldig zijn en zo snel mogelijk hun vaccin willen krijgen. Toch vragen we nog wat geduld. Het vaccinatiecentrum schakelt zichtbaar een versnelling hoger. Alle medewerkers steken meer dan ooit de handen uit de mouwen en doen er alles aan om alles vlot te organiseren. Wil je al een inschatting van wanneer jij aan beurt bent? Check dan op laatjevaccineren.be de tool die de Vlaamse overheid net lanceerde. Hiermee kan je bij benadering een indicatie krijgen van wanneer je aan beurt bent.”

Burgers met vragen of op zoek naar meer informatie over vaccinatie in het algemeen, kunnen terecht op www.laatjevaccineren.be. Voor bijkomende informatie over de vaccinatie in Vilvoorde, kunnen ze terecht op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be.