Week van de Groeilamp in Vilvoorde

Gepubliceerd op woensdag 12 mei 2021 10 u.
Na meer dan 10 jaar wordt de week van de opvoeding in een nieuw jasje gestoken. Vanaf nu organiseert Huis van het Kind van 16 tot 23 mei de Week van de Groeilamp.

De campagne wil mensen laten nadenken over hoe we een omgeving creëren waarin het goed is voor kinderen en jongeren om op te voeden. Daar speelt opvoeding een centrale rol in maar het gaat nog om zoveel meer. Het gaat ook om letterlijk en figuurlijk ruimte maken om te groeien. Ook ouders en andere opvoeders groeien in hun rol. Het is een proces met topdagen en dagen dat het wat minder gaat. Dat idee wil de nieuwe campagne uitstralen. geen wisselende jaarthema's meer, elk jaar zeggen we in mei luid en duidelijk: een applaus en hartjes voor iedereen die zich elke dag inzet om kinderen en jongeren te helpen (op)groeien. Met als krachtig symbool, de groeilamp.

Ook in Vilvoorde laten we ons licht schijnen op opvoeden, want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf”, zegt schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti. “Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving.”

Fotozoektochten doorheen de stad

In 8 verschillende wijken wordt van 12 tot 23 mei een fotozoektocht georganiseerd. In het centrum van de stad kan je in het weekend van 15 en 16 mei met je gezinsbubbel deelnemen aan de grootse opdrachtenzoektocht.

Met de zoektochten zetten we de plaatsen in de kijker waar je je licht kan opsteken als je het even niet meer weet,” vult schepen Lamarti aan. “Maar natuurlijk is het ook een manier om leuke dingen te doen met het hele gezin.” Deelnemen is helemaal gratis en er wordt een attentie voorzien voor de deelnemers.

De zoektochten per wijk zijn te downloaden op: www.vilvoorde.be/huis-van-het-kind of op te halen aan het Huis van het Kind aan het Bolwerkplein (Olmstraat 19):

  • op woensdag 12 en 19 mei, telkens van 12 tot 16 uur;
  • op zaterdag 15 mei van 10 tot 16 uur;
  • op zondag 16 mei van 12 tot 16 uur.