Parkenparade in het Hanssenspark

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021 14.30 u.
Ontspan in het groen van het Hanssenspark met een yogasessie en een picknick tijdens de Parkenparade op zondag 6 juni 2021.

Na meer dan een jaar coronamaatregelen en een lente vol regen, wil stad Vilvoorde op 6 juni mensen in hun (gezins-)bubbel onder een zonnige, blauwe hemel samenbrengen in het Hanssenpark. Het idee is om te ‘herademen’ in een groene, inspirerende omgeving met een lekkere aperomand en een yogasessie die goed is voor lichaam en geest.

Vilvoorde neemt hiervoor deel aan de Parkenparade, een actie van Toerisme Vlaams-Brabant voor de Groene Gordel. Tijdens de Parkenparade worden gracieuze kastelen, parken en tuinen in de schijnwerpers geplaatst. Voor de gelegenheid zetten we picknicktafels in het Hanssenspark waaraan je met je bubbel kan plaatsnemen maar voel je ook vrij om op het gras te vertoeven op je eigen dekentje.

"We zijn blij dat we na een moeilijke periode toch een eerste toeristisch event kunnen organiseren waarbij mensen samen kunnen picknicken en ontspannen in het opgewaardeerde Hanssenspark. Het is de bedoeling om de Parkenparade, een initiatief van de provincie, komende jaren uit te breiden en verschillende groene pareltjes in onze stad in de verf te zetten.” aldus een enthousiaste schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis.

Aperomand

Speciaal voor deze dag stelde Guzman van het Melkhuisje een aperomand vol lekkere hapjes en een drankje samen. Wat zit er in de aperomand? Nacho’s, cheesedip, salsa, sweet & spicy nuts, olijvenmix, twee softs of twee Vedett en een goodie. Niet zo hongerig: je kan ook de Guzman’s sixpack bestellen, een assortiment van zes lokale bieren. De aperomand (16 euro voor 2 personen) of de Guzman’s sixpack (24 euro) reserveren kan via WhatsApp: 0491 76 03 17. Toch nog zin in iets anders? Je kan je eigen picknick ook ter plaatse bij Guzman samenstellen. Open van 12 tot 22 uur.

Yoga

Lieselot Ral zorgt voor de nodige ontspanning met een gratis yogasessie op het zachte, groene gras. Van 11 tot 12 uur kan je meedoen met de Yoga Ochtendflow, een positieve boost voor alle leeftijden. Voor deze les is reserveren verplicht.

Om 16 uur geeft ze een yoga-initiatie van 45 minuten, voor iedereen die yoga wil leren kennen, zin heeft om de spieren te strekken of even tot rust wil komen in lichaam en geest. Kinderen zijn ook welkom om mee te doen. Reserveren kan, maar je mag ook ter plaatse aansluiten als de maximumcapaciteit van 20 deelnemers nog niet bereikt is.

Reserveren kan via deze link.