Na succes wijk Broek nu ook bouwblokrenovatie in Duchéhof (Maurits)

Gepubliceerd op maandag 31 mei 2021 15.30 u.
Sinds maart 2021 worden inwoners in en rond het Duchéhof (Maurits) ondersteund bij hun renovatie-plannen. Dit in navolging van een gelijkaardig erg succesvol renovatieproject in de wijk Broek.

De geboden hulp is technisch, administratief maar ook financieel: bovenop alle ‘reguliere’ premies en leningen stelt de provincie 10 specifieke kredietlijnen ter beschikking. Deze kredieten dienen pas na verkoop terugbetaald te worden.

Een 15-tal eigenaars toonde al interesse. Gezien ook Vlaanderen nu tien gelijkaardige kredietlijnen beschikbaar stelt, wordt de zone van het project verder uitgebreid. Bijkomende delen van de Olmstraat en Nijverheidsstraat worden betrokken. De eigenaars van de uitgebreide zone kunnen de komende weken een flyer in hun bus verwachten. Ook zullen de renovatiebegeleiders huisbezoeken uitvoeren in de buurt. Schepen voor duurzaamheid, toerisme, woonbeleid en digitalisering Tine Paredis is blij met de extra middelen voor Duchéhof (Maurits): “Met de geplande renovatieprojecten in de wijk willen we niet alleen het comfort, de veiligheid en energiezuinigheid van de woningen verhogen maar ook het uitzicht van de wijk zal er door de geplande sloop en renovaties de komende jaren op vooruit gaan!

Eigenaars met vragen kunnen ook steeds terecht bij renovatiebegeleider Glenn via glenn.vlasselaer@3wplus.be of 0478 08 09 66. Meer informatie vind je ook op de website: www.vilvoorde.be/duchehof. Los van de bouwblokrenovatie in en rond het Duchéhof (Maurits), blijven alle Vilvoordenaars welkom bij het Mobiel Energiehuis. Renovatiebegeleider Steven ondersteunt stadsbreed eigenaars bij hun renovatieplannen, vraagt offertes op en helpt nadien ook met de aanvraag van alle mogelijke premies. Steven is te bereiken via energiehuis@vilvoorde.be of 0484 92 44 64, meer informatie op www.vilvoorde.be/mobielenergiehuis.

Verder is er ook goed nieuws rond de leegstaande sociale huurwoningen in de buurt. Jan Piqueur, voorzitter van de Inter-Vilvoordse, bevestigt: “De sloopvergunning werd bekomen, tijdens de zomermaanden worden de meeste leegstaande sociale huurwoningen gesloopt. Doordat niet onmiddellijk gestart wordt met nieuwbouw, kijken we naar mogelijke tijdelijke invullingen die de buurt ten goede komen. De komende weken en maanden maken we hier verder werk van.”