Stadsambassadeurs schenken cheque aan Akabe en Bibliotheek Vilvoorde

Gepubliceerd op donderdag 3 juni 2021 9.30 u.
In december 2019 werden Kristien Bonneure en Lucas Vanclooster aangesteld als stadsambassadeur. Bij deze aanstelling geeft stad Vilvoorde 1 000 euro ter beschikking van de stadsambassadeur.

Zij mogen met het geld een eigen project opstarten of het bedrag schenken aan een organisatie of vereniging die zij een warm hart toedragen. Omwille van de coronapandemie werd dit moment tijdelijk uitgesteld.

Maar op woensdag 2 juni verzamelden de stadsambassadeurs, het stadsbestuur en de twee organisaties op de Grote Markt en ontvingen de AKABE van Scouts en Gidsen Vilvoorde en de Bibliotheek Vilvoorde elk 500 euro.

De stadsambassadeurs lichten hun keuze toe: “Akabe, “Anders Kan Best”, de afdeling van Scouts en Gidsen Vilvoorde waar kinderen met een beperking meer dan welkom zijn, is van onschatbare waarde om de samenleving meer “inclusief” te maken. Dat gebeurt niet met grote woorden en theorieën, maar met creatief spelen en heerlijk ravotten, elke zondag, af en toe een weekend en natuurlijk het jaarlijkse zomerkamp, met alle kinderen met en zonder beperking bij elkaar. Onze overleden zoon Frederik was een geknipte Akabe-leider die zijn kinderen supergraag zag.”

“De bib is dé plek om nieuwe dingen te leren kennen in boeken, dvd’s of cd’s, maar ook door naar verhalen te luisteren of een workshop mee te volgen. Het is misschien wel de belangrijkste plek in de stad omdat ze voor iedereen open staat. Ook voor kinderen en jongeren die thuis niet de ruimte hebben om te studeren of samen te werken. Hopelijk komt er nooit meer zo’n tijd als tijdens corona, toen de bib enkel “take-away” was.”

De burgemeester bedankte de stadsambassadeurs voor hun engagement tijdens een bijzonder moeilijke periode voor Kristien en Lucas: ”Niet alleen hun ambassadeurschap zal ons bijblijven maar ook de troostplekken in onze stad die een permanent aandenken zal blijven voor de nood aan rust, bezinning en stilte in onze kinetische stad.”