Opendeurdag sport- en culturele infrastructuur .K en Vlaanderen zingt

Gepubliceerd op woensdag 16 juni 2021 15.30 u.
Op zaterdag 26 juni opent .K de deuren tussen 14 en 18 uur voor het grote publiek. Bewoners en verenigingen kunnen zo deze nieuwe state-of-the art infrastructuur ontdekken en kennismaken met activiteiten die hier volgend schooljaar zullen plaatsvinden.

Je kan er doorlopend terecht voor demonstraties met oefenmomenten van basketbalclub Streek-Inn Vilvoorde, ZVC Vilvoorde (zaalvoetbal) en Excelsior GYM Koningslo vzw, aangevuld met Multimove (bewegingsactiviteiten voor kinderen tussen 3 en 8 jaar).

Om 15 uur vindt er een lezing plaats over de historie van Koningslo door de Heemkundige Kring Hertog Hendrik I. Aanmelden kan ter plekke mits het nalaten van je gegevens. De lezing zal ongeveer een uur duren.

Je kan een blik werpen op een tentoonstelling over de wijk, er zijn kindergrime en -tattoos, een zeepbelleninstuif en je kan deelnemen aan activiteiten van de stedelijke academie voor beeldende kunsten Jan Portaels.

De nodige begeleiding wordt voorzien om alles coronaproof te laten verlopen. Om .K te bezoeken, dien je ook een mondmasker te dragen.

Deze dag wordt om 19 uur feestelijke afgesloten met een optreden van Vlaanderen Zingt, het feest ter ere van de Vlaamse feestdag. Op de speelplaats van de stedelijke basisschool De Puzzel in de Streekbaan start het meezingfeest om 19 uur. Het einde wordt voorzien om 23 uur. We bieden een aangepaste, kleinere versie aan in regel met de veiligheidsvoorwaarden die deze zomer gelden. 

Inschrijven hiervoor is wel noodzakelijk via www.vilvoorde.be/vlaanderenzingt.

Stad Vilvoorde organiseert Vlaanderen Zingt in samenwerking met Vlaanderen Feest!, een initiatief voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in het kader van de Vlaamse Feestdag.