Zomers Vilvoorde

Gepubliceerd op woensdag 23 juni 2021 12.30 u.
De voorbije maanden konden de stad en andere organisatoren jammer genoeg niets organiseren om Vilvoordenaars weer bij elkaar te brengen. Met Zomers Vilvoorde ‘21 nemen we opnieuw de stap om je te laten genieten van een heel divers aanbod, volledig volgens de geldende coronamaatregelen.

Deze zomer belooft er een te zijn vol met activiteiten voor zowel jong als oud. Het is voor ons een hele opluchting dat er weer vanalles kan doorgaan. We hebben echt alles op alles gezet om er een geslaagde editie van te maken. Ik ben trots op het programma dat we jullie mogen voorstellen en dat hopelijk voor enthousiasme zal zorgen.” aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur, Moad El Boudaati.

In samenwerking met verschillende lokale verenigingen en de lokale stadsgidsen bieden we op donderdagavond opnieuw onze succesvolle Zomerse Avondwandelingen aan. Van begin juli tot half september – 2 weken langer dan normaal – kan je de stad ontdekken tijdens een begeleide wandeling. Bovendien voorziet het programma zowel in juli als augustus telkens een extra fietstocht, gezamenlijke jogging en rollertour.

Na de succesvolle eerste editie in 2020 organiseert de stad opnieuw een Expo1800: 4 verschillende tentoonstellingen, telkens rond 1 thema. Houd je fototoestel in de aanslag en misschien wordt jouw foto tentoongesteld in 4 Vilvoordse wijken. In elke wijk worden gedurende 3 weken 16 foto’s tentoongesteld. Simultaan kan je ook op Facebook de winnende foto’s bewonderen. De deelnemer van de foto met het meeste aantal ‘likes’ krijgt een publieksprijs! Al wie in Vilvoorde woont, werkt, studeert, of een andere link heeft met onze stad, kan deelnemen aan de challenge. Expo1800 loopt van begin augustus tot einde september. Per challenge kan je 5 foto’s inzenden. Meer info over o.a. thema’s en inschrijvingsvoorwaarden vind je binnenkort terug op www.vilvoorde.be/expo1800.

Maar ook deze sterkhouders zijn terug!

  • De Parkies zijn dit jaar gedurende 4 woensdagen in de maand augustus opnieuw aanwezig in het Duchéhof (Maurits).
  • De zomer van Asiat is terug! Naast de Zenne, in de schaduw van de twee iconische koeltorens, wordt de voormalige militaire site opnieuw de setting voor een pop-up bar met een breed zomerprogramma. De zomerbar is wekelijks open van woensdag tot en met zondag. Het volledige programma vind je terug op www.zomervanasiat.be.
  • Ook Horst zakt dit jaar terug af naar de Asiat-site.
  • Ook cc Het Bolwerk stelde een boeiend zomerprogramma samen. Alle info op www.hetbolwerk.be.

September wordt ook opnieuw een drukke evenementenmaand met het Gordelfestival, Open Monumentendag, een Autovrije Zondag XL (20e editie) met Jeugddag, Plein Publicq straattheaterfestival en een verenigingenmarkt.

Een gedetailleerd overzicht van alle activiteiten en het gevarieerde aanbod vind je de komende dagen en weken terug op www.vilvoorde.be/zomersvilvoorde. Houd de website en de Facebookpagina van de stad goed in de gaten, want het aanbod wordt constant aangevuld.