Leerlingen Campus De Brug interpreteren fotomuur expo1800

Gepubliceerd op donderdag 24 juni 2021 7.30 u.
Stad Vilvoorde daagde in de zomer van 2020 de Vilvoordenaar uit om foto’s te maken van de Pjeirefrettersstad. Deze foto’s werden een zomer lang tentoongesteld in verschillende Vilvoordse wijken onder de naam EXPO1800.

Stad Vilvoorde daagde in de zomer van 2020 de Vilvoordenaar uit om foto’s te maken van de Pjeirefrettersstad. Al wie in Vilvoorde woont, werkt, studeert, of een andere link heeft met de stad, mocht deelnemen aan de challenge. De fotografen konden werken rond vier thema’s: landschap, mens, natuur en cultuur. Het was een groot succes! Uit de meer dan 850 ingezonden foto’s koos een professionele jury 136 winnaars. Deze foto’s werden een zomer lang tentoongesteld in verschillende Vilvoordse wijken onder de naam EXPO1800.

Het idee ontstond om een permanente locatie te zoeken voor de foto’s om een soort ‘wall of fame’ van Vilvoorde te creëren, en die werd gevonden op de lange muur in de Vaartstraat. De foto’s van EXPO1800 kan je al even bekijken, maar nu hebben de leerlingen van de kunstafdeling van GO! Campus De Brug de foto’s gebruikt ter inspiratie van nieuw werk. Deze creaties hangen boven de fotomuur en zijn vanaf vandaag te bewonderen.

“Van de lange betonnen muur aan GO! Campus De Brug hebben we een prachtige Vilvoordse "Wall of fame" gemaakt door de foto’s van EXPO1800 permanent tentoon te stellen. En, zoals aangekondigd, stond er ook nog samenwerking met de kunstafdeling van de school in de steigers. Dat resultaat is nu te bewonderen. De combinatie van de foto’s van de Vilvoordenaars en het werk van de leerlingen maken van het grijze beton een kleurrijke meerwaarde voor de stad." aldus een enthousiaste schepen voor jeugd, sport en cultuur; Moad El Boudaati.