Vrije inloop voor Johnson en Johnson deze week in VC Bolwerk

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 12 u.
Vaccinatiecentrum Bolwerk, onderdeel van ELZ BraViO, organiseert donderdag 8 en vrijdag 9 juli van 14.30 tot 19 uur een vrije inloop voor de vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin.

Alle inwoners van Vilvoorde en Machelen die ouder zijn dan 18 en die nog geen (eerste) prik kregen, kunnen zich zonder afspraak aanmelden in het vaccinatiecentrum zolang de voorraad strekt.

Bescherming in 1 prik aan de start van de zomer

Momenteel worden de 19-22-jarigen uitgenodigd voor hun vaccinatie in VC Bolwerk. Aangezien zij jonger zijn dan 41 gebeurt hun vaccinatie standaard met 2 prikken. Zij kunnen hun vaccinatie versnellen naar een bescherming in 1 prik als zij bereid zijn om zich goed geïnformeerd te laten vaccineren met het Johnson & Johnson-vaccin.

Ook inwoners uit Vilvoorde en Machelen-Diegem die hun vaccinatie hebben overgeslagen of zelfs geweigerd of die eventueel op de QVAX-reservelijst staan, krijgen op deze manier een herkansing om zich met 1 prik te beschermen tegen onder meer de oprukkende delta-variant van het COVID-19 virus.

Burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde: “Met de vaccinatie van onze jongeren zitten we in de laatste fase van de vaccinatiecampagne. Tegen midden juli zullen alle inwoners van Vilvoorde en Machelen-Diegem de kans hebben gehad om zich te laten vaccineren. Toch merken we dat jongeren heel wat plannen hebben voor de zomer en dat zij hun vaccinatie willen versnellen, liefst in 1 prik. Of dat anderen hun uitnodiging geannuleerd of overgeslagen hebben en nu beseffen dat zij er goed aan doen om zich zo snel mogelijk te beschermen tegen de oprukkende varianten van dit verwoestende virus.”

Burgemeester Steve Claeys van Machelen-Diegem: “Gelukkig kan VC Bolwerk nog een voorraad Johnson & Johnson-vaccins inzetten voor deze versnelde vaccinatie en herkansing van onze bevolking. Om alle drempels weg te nemen, organiseert het centrum een vrije inloop gedurende 2 namiddagen zodat alle inwoners ouder dan 18 jaar gewoon langs kunnen. Zij kunnen zich donderdag 8 juli en vrijdag 9 juli zonder afspraak aanmelden aan de ingang van het vaccinatiecentrum vanaf 14.30 uur, zolang de voorraad strekt.”

Burgers met vragen of op zoek naar meer informatie over vaccinatie met Johnson & Johnson, kunnen terecht op www.laatjevaccineren.be. Voor praktische informatie over de vaccinatie in Vilvoorde, kunnen ze terecht op www.vaccinatiecentrumbolwerk.be.