Wekelijkse rommelmarkten keren terug in augustus

Gepubliceerd op woensdag 7 juli 2021 14.30 u.
Vanaf 1 augustus gaan er terug wekelijkse rommelmarkten door op de Rooseveltlaan (Franklin). Er blijven wel coronamaatregelen gelden voor standhouders en bezoekers.

Naar aanleiding van de versoepelingen van de coronamaatregelen die eind juni werden ingevoerd, heeft het stadsbestuur beslist om vanaf augustus opnieuw rommelmarkten te organiseren in het centrum van de stad.

De rommelmarkten gaan door op het marktplein aan de Rooseveltlaan (Franklin), telkens op zondag van 8 tot 12 uur. Volgende markten werden ingepland:

  • 1 augustus;
  • 8 augustus;
  • 15 augustus;
  • 22 augustus;
  • 29 augustus;
  • 5 september;
  • 12 september.

Standplaatsen kunnen niet vooraf gereserveerd worden, maar worden toegekend en ingenomen de dag zelf volgens volgorde van aankomst. De standplaatsvergoeding bedraagt 7 euro en wordt ter plaatse aan de marktverantwoordelijke betaald. De opbouw van de stand mag ten vroegste vanaf 6.30 uur beginnen. Om 13 uur dient de standplaats volledig opgeruimd te zijn. Niet verkochte goederen en afval moeten door de standhouders worden meegenomen.

Gelet op de geldende coronamaatregelen, dienen standhouders en bezoekers te allen tijde een mondmasker op zak te hebben en dit op te zetten indien de social distancing niet gerespecteerd kan worden. Elke standhouder moet bovendien middelen voor handhygiëne ter beschikking stellen en de geldende maatregelen afficheren.

Aangezien er momenteel wegenwerken aan de gang zijn rondom het plein, vraagt de stad aan alle deelnemers en bezoekers om de werfsignalisatie te respecteren en de nodige omleidingen te volgen, zowel wat gemotoriseerd verkeer als fietsers en voetgangers betreft.

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois: “Vermits het laatste ministerieel besluit het opnieuw toelaat, hebben we beslist om, onder voorbehoud van de nog steeds snel wijzigende coronatoestand, de rommelmarkten opnieuw te laten doorgaan. Rommelmarkten zijn een leuk tijdverdrijf waar soms voor een prikje wat nieuwe kledingstukken of handige spullen voor in huis, op school of hobby's op de kop kunnen worden getikt. We roepen iedereen wel op om de nog bestaande regels te respecteren: regelmatig de handen ontsmetten en een mondmasker dragen waar en wanneer je de afstandsregels niet kan garanderen."