Vilvoorde bedankt zijn vrijwilligers

Gepubliceerd op donderdag 8 juli 2021 16 u.
Traditioneel vindt in januari een waarderingsmoment plaats voor de vrijwilligers van de stad om hen te bedanken voor hun inzet voor de stad. Omwille van de geldende coronamaatregelen kon dit evenement helaas niet plaatsvinden.

Stad Vilvoorde en Zorgbedrijf Vilvoorde maakten daarom een filmpje om hun vrijwilligers uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet. Het is immers bijzonder fijn om ook in deze moeilijke tijden te kunnen rekenen op zoveel vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor andere bewoners én voor de diensten van de stad en het Zorgbedrijf.

Burgemeester Hans Bonte: “Het is opnieuw bewezen dat de echte kracht van een stadsbestuur ligt bij het engagement van haar burgers. We zouden nooit zover geraken in het bestrijden van deze ongeziene gezondheidscrisis zonder de tomeloze inzet van heel wat zorgpersoneel én van de tientallen vrijwilligers die dag na dag instaan voor het reilen en zeilen van het vaccinatiecentrum, de mobiliteitscentrale, het bezoeken van mensen die het moeilijk hebben, het brengen van boodschappen, de steun via voedselpakketten voor wie het financieel zeer zwaar te verduren heeft,… Hier past een zeer grote ‘dankuwel’, zonder hen zou het nooit lukken.”

Schepen voor economie en wijkcontracten Didier Cortois treedt hem bij: "Tijdens het voorbije jaar is het belang van onze vrijwilligers meer dan ooit duidelijk geworden. Boodschappen doen, wandelen met de hond, 45 000 mondmaskers inpakken én verdelen, de straten opruimen tijdens de (vele) wandelingen, enz... Onze vrijwilligers waren met velen en hebben echt bergen werk verricht. Kleine daden soms, maar met een grote impact. Het is dan ook erg jammer dat we hen dit jaar niet het welverdiende bedankingsfeest hebben kunnen aanbieden. Via dit filmpje willen we hen alsnog onze waardering tonen én hen alvast verwittigen dat we volgend jaar dubbel zullen feesten!"

Het filmpje kan je hier terugvinden https://youtu.be/f4Qs0Ev2GWA

Meer info

dienst Preventie, administratief centrum Brouwershuis, Lange Molensstraat 50, preventie@vilvoorde.be, tel.: 02 255 79 90.