Vilvoorde organiseert opnieuw studieplek

Gepubliceerd op donderdag 29 juli 2021 8.30 u.
Het is zomervakantie, maar een deel van de studenten hoger onderwijs begint alweer met studeren. Vanaf midden augustus starten namelijk de herexamens. Stad Vilvoorde stelt net als bij de voorgaande blokperiodes een ruimte ter beschikking om te studeren.

“Het is essentieel dat jongeren bij het voorbereiden van examens, een stille en comfortabele plek hebben om te studeren,” zegt schepen voor gelijke kansen en sociaal beleid Fatima Lamarti. “Er is nood aan een studieplek, want niet alle jongeren hebben thuis een bureau, wifi of een eigen kamer waar ze rustig kunnen studeren. Tijdens de zomermaanden zijn broertjes en zusjes ook vaak thuis, waardoor een rustige plek vinden soms erg lastig is. Daarnaast werkt het motiverend om anderen te zien studeren”.

De studieplek komt opnieuw in het pand aan Bergstraat 19 (Grote Markt). De studieplek zal van 2 augustus tot 2 september elke dag open zijn van 9.00 uur tot 21.00 uur. Studenten kunnen op afspraak komen studeren. Er zijn 19 plaatsen beschikbaar en er is wifi en toezicht voorzien. De richtlijnen ter voorkoming van verspreiding van het coronavirus worden in acht genomen.

Om een plaats te reserveren kan je contact opnemen met de dienst Gelijke Kansen via e-mail (info@vilvoorde.be) of telefoon (02 255 45 11).